Un nou test pentru detecția rapidă a septicemiei

Autor:

Un nou test pentru detecția rapidă a septicemiei
Septicemia reprezintă o complicație gravă a infecțiilor bacteriene, care pune viața pacienților în pericol.

Șansele de supraviețuire ale pacienților cu septicemie depind foarte mult de un diagnostic cât mai rapid și mai exact. În cazurile severe, șansele supraviețurii scad cu aproximativ 7,6% pe oră de la debutul presiunii sangvine scăzute în absența instituirii tratamentului antimicrobian. În plus, o identificare corectă a agentului patogen din sânge ajută la administrarea unui tratament țintit și se evită astfel utilizarea eronată a antibioticelor.

O echipă de cercetători a dezvoltat un test complex, care identifică agenții patogeni din sânge în câteva ore. Este vorba despre sistemul de detecție PCR în timp real a patogenilor, numit TaqMan-Based Multiplex.

În testele realizate pe pacienți, testul a avut o specificitate și o sensibilitate ridicate, cu o gamă largă de detecție a agenților patogeni. De asemenea, testul a identificat patogeni și în unele probe de sânge negative pentru septicemie, despre care autorii consideră că ar fi fragmente reziduale bacteriilor, chiar dacă au fost distruse de medicamentele antibacteriene sau de sistemul imun.

Mai multe informații despre septicemie găsiți aici.

Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Laboratory Analysis.

Surse: Science Daily și JCLA

Data actualizare: 18-05-2017 | creare: 18-05-2017 | Vizite: 358
Bibliografie
(1)New test to rapidly diagnose sepsis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170517090532.htm
(2)Rapid diagnosis of sepsis with TaqMan-Based multiplex real-time PCR, link: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcla.22256/abstract;jsessionid=FC3AFFCDF4E6DD76B77E33570B80493F.f04t01
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK