Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare

Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare
Cercetările științifice oferă o nouă motivație pentru a urma sfatul de a consuma nu mai puțin de doi litri de apă pe zi, cel puțin femeilor. Studiul desfășurat în Bulgaria de către cercetătorii americani a concluzionat că femeile care beau șase pahare de apă în plus pe zi pot reduce aproape la jumătate riscul apariției unei infecții urinare.

Femeile sunt mai predispuse la apariția infecțiilor urinare, unul dintre motive fiind uretra mai scurtă decât cea a bărbaților, aceasta favorizând pătrunderea bacteriilor dinspre rect în vezica urinară. Potrivit autoarei studiului - Dr. Thomas Hooton de la Universitatea de medicină din Miami, aportul crescut de fluide ajută în două moduri: favorizează evacuarea bacteriilor din vezică prin urinări frecvente și reduce concentrația bacteriilor care ar putea produce infecție.

Studiul a implicat 140 de femei premenopauzale sănătoase, care au avut cel puțin trei infecții urinare în ultimul an. Fiecare a raportat consumul zilnic de lichide. S-a constatat că femeile obișnuiau să bea în jur de cinci pahare pe zi, unele chiar două pahare. Autorii au cerut unei jumătăți din grupul de femei să bea în fiecare zi șase pahare de apă în plus, adică 1,5L de apă peste consumul obișnuit. Cealaltă jumătate dintre femei a continuat cu aportul de lichide obișnuit de până atunci, servind drept grup de control.

Participantele la studiu au fost monitorizate timp de un an. La final, analizând datele, s-a constatat că femeile care au băut apă în plus au fost cu până la 48% mai puțin predispuse la apariția unei infecții urinare, față de grupul de control. De asemenea, s-a înregistrat o reducere a administrării de antibiotic cu 47%.

Autorii au remarcat că pentru a obține aceste efecte nu se știe exact care este cantitatea de apă recomandată pentru consumul zilnic, dar că orice creștere a cantității de lichide poate fi benefică.

Sursa: Chicago Tribune

Data actualizare: 27-10-2017 | creare: 27-10-2017 | Vizite: 1038
Bibliografie
This one simple thing can help keep urinary tract infections at bay, link: http://www.chicagotribune.com/lifestyles/health/sc-hlth-reduce-uti-risk-water-1018-story.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK