Un test de urină pentru depistarea infecției cu virusul Zika

Autor:

Un test de urină pentru depistarea infecției cu virusul Zika
Copiii născuți cu infecția cu virusul Zika au de cele mai multe ori defecte congenitale devastatoare. În prezent, nu există încă vaccin împotriva acestui virus, la fel cum nu există tratament sau teste rapide pentru depistarea infecției. Deocamdată, testele pentru această boală implică un personal medical specializat și trimiterea probelor de sânge către un laborator, ceea ce poate dura până la patru săptămâni.

Pe de altă parte, majoritatea adulților infectați cu Zika prezintă fie simptome blânde similare cu ale gripei, fie sunt asimptomatici. În acest context, multe dintre cuplurile care încep să conceapă este posibil să nu știe că prezintă această infecție.

O echipă de cercetători de la spitalul Beaumont – Royal Oak (SUA) a dezvoltat un test de urină pentru detecția rapidă a virusului Zika. Testul este ușor de administrat, nu necesită prezența unui cadru medical și oferă rezultatul în jumătate de oră.

Lucrarea științifică privind utilizarea acestui test a fost prezentată în cadrul întâlnirii anuale a Asociației Americane de Urologie, care a avut loc luna aceasta, lucrarea fiind trimisă spre publicare și către un jurnal medical de tip peer review.

Testul este încă în faza de validare, iar cercetătorii au nevoie de finanțare suplimentară pentru acest proces. Dacă va fi validat, testul are potențialul de a salva numeroase vieți.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-05-2017 | creare: 16-05-2017 | Vizite: 300
Bibliografie
Urine test could detect Zika virus quickly, protect unborn babies, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170515111837.htm
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Virusul Zika rămâne la nivelul vaginului câteva zile după infecție
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK