Uruguay deschide marţi registrul de înscriere al consumatorilor de canabis

Data publicarii: 03-05-2017

Uruguayul, care va deveni din iulie prima ţară din lume care vinde în farmacii canabis produs sub controlul statului şi pentru uz recreativ, deschide marţi registrul de evidenţă al consumatorilor, au anunţat autorităţile citate de AFP.

În acest registru evidenţă vor trebui să se înscrie uruguayenii şi cetăţenii străini care au permis de rezidenţă şi care vor astfel să-şi procure marihuana. Drogul uşor va fi comercializat la preţul de 1,30 de dolari gramul, fiecare consumator putând să-şi cumpere maximum 10 grame pe săptămână.

Uruguay dispune deocamdată de 400 de kg de canabis, produs de două companii private sub controlul statului.

Această ţară a a adoptat în decembrie 2013 o lege controversată ce permite trei modalităţi de acces la canabis: cultivarea la domiciliu pentru consum personal, apartenenţa la un club pentru a cultiva în sistem cooperatist şi cumpărarea de marihuana din farmacii.

Primele două modalităţi au fost deja puse în practică, însă cea privind vânzarea în farmacii şi care suscita cele mai multe reticenţe a fost de nenumărate ori amânată.

Această lege unică în lume, care a suscitat un mare interes mediatic internaţional la aprobarea ei, vizează mai ales combaterea traficului cu marihuana, garantând totodată un acces securizat la calitatea acestui drog considerat uşor.
Sursa: Agerpres, 03-05-2017, Vizualizari 64
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK