Ghid de utilizare

challenge

După ce ți-ai creat contul, accesează toate secțiunile pentru a te familiariza cu ele.

Citește „Info-urile” (acolo unde sunt), pentru a te asigura că ai înțeles pe deplin modul în care aplicația Activ te poate ajuta în demersurile tale pentru sănătate.
 

Completează-ți profilul

Recomandăm să-ți introduci numele și prenumele complet, pentru ca prietenii tăi să te găsească în lista de membri. Aplicația Activ se bazează pe interacțiunea dintre utilizatori, în special în cadrul challenge-urilor. 
Informațiile despre vârstă, înălțime, greutate, gradul de activitate sunt necesare pentru ca sistemul să-ți calculeze parametrii legați de metabolismul bazal și consumul de calorii. Adaptăm calculul consumului de calorii pentru o activitate fizică în funcție de toți acești parametri.
 

Notează-ți parametrii

În secțiunea „Parametrii tăi” poți să-ți notezi constant greutatea, dimensiunile și câteva analize uzuale. În special dacă vrei să slăbești, obișnuiește-te să-ți notezi săptămânal greutatea și lunar dimensiunile. Analizele medicale pe care ți le solicităm este bine să le faci anual.
 

Invită-ți prietenii în aplicație

Caută-ți prietenii să vezi dacă au și ei cont, iar dacă nu, invită-i să folosească aplicația Activ. Adaugă-i în lista ta de prieteni pentru a le putea urmări activitatea și a le propune challenge-uri. E mult mai ușor să faci mișcare constant când te iei cu prietenii!
 

Notează activitățile realizate

Pentru a adăuga o activitate: pe prima pagină se vor lista activitățile uzuale sub forma unor iconițe rotunde. Accesează iconița cu „...” pentru a vedea lista completă. La finalul listei cu activități vei găsi „Exercițiile cu repetiții”. În secțiunea „Activități realizate” vezi lista completă de activități efectuate de tine, de prieteni sau întreaga comunitate Activ. Poți face filtrări pe activitatea ta de interes pentru a vedea cum stai comparativ cu alții.
 

Verifică-ți evoluția

În fiecare luni dimineață aplicația îți va calcula câteva statistici pentru săptămâna trecută. Aceste statistici le vei găsi în secțiunea „Evoluție”.
 

Ceilalți utilizatori

Accesează secțiunea „Membri” pentru a vedea o clasare a membrilor Activ în funcție de diferite criterii. Subsecțiunea „Prieteni” listează doar prietenii tăi (și pe tine) clasați după aceleași criterii.
 

Provoacă-te la mișcare

Pentru a te ajuta să faci sport în mod consecvent, aplicația Activ îți oferă posibilitatea să creezi „challenge-uri” (povocări). Pe scurt, îți poți provoca unul sau mai mulți prieteni să faceți o anumită activitate, cu o anumită frecvență, pe o anumită perioadă de timp. Vei câștiga „puncte de challenge” dacă vei onora promisiunile. Poți citi mai multe accesând „Info” în secțiunea „Challenge”.
 

Citește recomandările noastre

În secțiunea „Informează-te” găsești articole rezumat cu informații despre un mod de viață sănătos. De asemenea, poți aduna sfaturi oferite de Activ și acumula „puncte de informare”, care arată cât de bine ești informat.
 

Setări cont

Aici poți schimba datele de logare (email și parolă), acceptarea newsletterului și vizibilitatea activităților tale.
 
  

Alte sugestii:

Aplicația Activ este optimizată pentru toate display-urile, adică o poți accesa și de pe desktop, dar și de pe orice smartphone. Așa că suntem mereu aproape de tine.
Iconițele cu activități de pe prima pagină se vor actualiza cu ultimele tale activități pentru a adăuga cât mai ușor o nouă activitate.
Deși poți nota o activitate retroactiv, noi îți recomandăm să o adaugi imediat ce ai realizat-o. Obișnuiește-te să notezi orice, inclusiv o plimbare de peste 15 minute.
Pe prima pagină manechinul se colorează în galben în funcție de câte calorii ai consumat în ultimele 7 zile și de câte calorii ți-ai setat ca obiectiv (din Profilul tău) să consumi în fiecare săptămână. Dacă e galben complet, e bine.
Pe telefon (în special), creează un shortcut al aplicației Activ pe ecranul principal. Astfel vei putea accesa direct aplicația Activ.
Îți trimitem mesaje și alerte pe adresa de email cu care te loghezi. Asigură-te că mesajele nu ajung în spam.
 
Aplicația Activ se bazează pe onestitate. Te rugăm să nu încerci să fraudezi sistemul introducând activități pe care nu le-ai făcut. În final, tu vei fi cel păcălit, iar dacă noi ne dăm seama, îți vom bloca contul. Vrem o comunitate de oameni serioși, interesați de sănătate. Nimic mai mult.
 
Sfaturile oferite în cadrul Aplicației Activ nu țin cont de posibilele probleme de sănătate pe care dvs le-ați putea avea. În cazul în care suferiți de anumite afecțiuni, vă sugerăm să întrebați medicul dvs ce activități fizice aveți voie să faceți și cu ce intensitate. Nu ne asumăm nicio responsabilitate privind efectele pe care acest site le poate avea asupra sănătății dvs.