Vaccin împotriva dependenței de heroină testat cu succes pe maimuțe

Vaccin împotriva dependenței de heroină testat cu succes pe maimuțe
Un vaccin folosit pentru a trata dependența de heroină ar putea fi disponibil pentru oameni, după ce a fost testat cu succes la macaci - maimuțele din specia Macaca mulatta. Vaccinul dezvoltat de institutul Scripps Research Institute (TSRI) blochează starea euforică produsă de heroină și are o eficiență de până la câteva luni de la administrare.

Este pentru prima dată când un vaccin împotriva unui opioid trece cu succes de faza de testare clinică și cercetătorii speră că în curând va fi aprobată testarea pe oameni.

Vaccinul „învață” sistemul imunitar să producă anticorpi împotriva heroinei și produșilor psihoactivi ce produc starea de euforie. Astfel, moleculele din heroină sunt blocate înainte de a ajunge la creier. Autorii speră că eliminarea senzațiilor specifice consumului va determina dependenții de heroină să renunțe la drog. Eficiența maximă a vaccinului a avut loc în prima lună de la inoculare, dar efectul s-ar putea menține timp de opt luni.

În plus, două dintre maimuțe au prezentat un răspuns accentuat la vaccin - acestea mai fuseseră vaccinate în urmă cu șapte luni, în cadurul altui experiment. Acest fapt ridică speranțe pentru un efect de durată eficient, care ar putea oferi oamenilor imunitate la heroină pe termen lung.

Studiul a fost publicat în revista Journal of the American Chemical Society.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 05-07-2017 | creare: 05-07-2017 | Vizite: 372
Bibliografie
Humans Could Be Vaccinated Against Heroin, After Successful Trials In Monkeys, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/humans-could-be-vaccinated-against-heroin-after-successful-trials-in-monkeys/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK