Vaccinul pentru prevenirea diabetului tip 1 ar putea intra în testare clinică anul viitor

Vaccinul pentru prevenirea diabetului tip 1 ar putea intra în testare clinică anul viitor
Vaccinul pentru prevenirea diabetului de tip 1 a fost testat cu succes pe șoareci și prima etapă de testare clinică pe oameni este așteptată să înceapă la sfârșitul anului viitor, în Finlanda.

Până acum vaccinul s-a dovedit a fi eficient și sigur la șoareci, iar o a doua rundă de testare va arăta dacă testele pe oameni adulți (30 de subiecți) sunt sigure. Dacă va trece și de acest prag, urmează ca vaccinul să fie testat pe 150 de copii. Abia după aceste etape un grup mai mare de copii (4.000) va fi vaccinat, pentru a vedea dacă într-adevăr împiedică dezvoltarea diabetului tip 1. Această etapă poate dura până la opt ani.

„Ne dorim un vaccin care să prevină un număr semnificativ de cazuri de diabet tip 1. În plus, vaccinul va oferi protecție împotriva infecțiilor cauzate de enteroviruși: răceli obișnuite, miocardită, meningită, infecții ale urechii. Totuși, vaccinul nu va putea fi folosit pentru a vindeca diabetul”, a declarat cercetătorul Heikki Hyöty de la Universitatea din Tampere.

Având în vedere că tratamentul copiilor cu diabet tip 1 se ridică la costuri de aproximativ 1 milion de euro pe toată durata vieții, prevenirea chiar și a unui număr mic de cazuri duce la economii substanțiale pentru sistemul de sănătate. Cu toate acestea, va mai dura suficient timp până când vaccinul iși va putea dovedi pe deplin eficacitatea.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 26-07-2017 | creare: 26-07-2017 | Vizite: 602
Bibliografie
Vaccine To Prevent Type-1 Diabetes Could Be Trialed In Humans As Early As Next Year, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/vaccine-to-prevent-type1-diabetes-could-be-trialed-in-humans-as-early-as-next-year/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt diferențele dintre diabetul tip 1 și diabetul tip 2?
  • Acizii grași Omega-3 din laptele matern ar putea reduce riscul de diabet tip 1 la sugari
  • Implantarea de celule pancreatice ar putea favoriza tratamentul diabetului
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK