Vaccinul pentru tratarea dependenței de heroină

Vaccinul pentru tratarea dependenței de heroină
Cercetătorii din cadrul The Scripps Research Institute au dezvoltat un vaccin ce ar putea trata dependența de heroină. Acesta a fost testat momentan pe primate non-umane, prezentând eficiență și fiind denumit primul vaccin împotriva consumului de opioide.

Vaccinul expune sistemul imunitar la o parte a structurii unice a moleculei de heroină. Acesta răspunde prin producerea de anticorpi ce neutralizează moleculele de heroină, împiedicând ajungerea lor la creier. Vaccinul a fost testat pe maimuțe, care au beneficiat de câte 3 doze, prezentând răspuns imunitar favorabil prin neutralizarea unei cantități crescute de heroină. Deși efectul a fost mai pronunțat pe durata primei luni după vaccinare, a durat cel puțin 8 luni ulterior.

Două dintre primate au primit vaccinul și după 7 luni, prezentând rezultate extrem de promițătoare, sugerând faptul că celulele producătoare de anticorpi au dezvoltat „memorie” la vaccin, iar administrarea vaccinului ar putea duce la dezvoltarea imunității pe termen lung la heroină.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of the American Chemical Society.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 12-06-2017 | creare: 12-06-2017 | Vizite: 317
Bibliografie
Heroin vaccine comes a step closer to human use, link: http://newatlas.com/heroin-vaccine-monkeys/49921/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de gadget-uri
  • Dependenţa de pornografie
  • Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK