Valul de căldură din Quebec a făcut 70 de victime (raport oficial)

Data publicarii: 10-07-2018

Valul de căldură care a afectat provincia canadiană Quebec la începutul acestei luni a făcut 70 de decese, potrivit raportului final întocmit de autorităţile sanitare locale, publicat luni.

Aproape jumătate - 34 - dintre decese au fost înregistrate în Montreal, capitala economică din Quebec, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din această provincie a Canadei.

Un episod de căldură intensă a fost înregistrat în estul Canadei timp de o săptămână la începutul lunii iulie, însă doar reprezentanţii acestei provincii francofone au constatat în mod oficial o creştere a numărului de decese asociate cu temperaturile ridicate.

În 2010, un val de căldură a determinat moartea a 100 de persoane în regiunea Montreal.
Sursa: Agerpres, 10-07-2018, Vizualizari 21
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK