Vasile Cepoi: Managementul riscurilor clinice - un punct foarte important în managementul spitalului

Data publicarii: 12-05-2017

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi, a declarat joi că managementul riscurilor clinice reprezintă un punct foarte important în ceea ce priveşte organizarea activităţii într-un spital.

"Managementul riscurilor clinice este un punct foarte important în managementul spitalului. Dacă ne uităm la eşecurile din sănătate care sunt mediatizate la ora actuală constatăm că majoritatea cazurilor sunt determinate de organizarea activităţii din spitalul respectiv, de existenţa unui sistem de monitorizare într-un spital şi nu de probleme de resurse financiare. (...) Managementul riscurilor clinice este o componentă importantă a guvernanţei clinice", a spus Cepoi, la o dezbatere.

Potrivit acestuia, există tendinţa de a se confunda programele de sănătate publică a căror finanţare vine de la bugetul de stat cu programele curative, care sunt programe de boală şi care au drept scop o îmbunătăţire a resurselor în aşa fel încât toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală pentru o anumită afecţiune care costă foarte mult să acceadă la acestea.

Cepoi a arătat că nu se respectă principiul de bază al asigurărilor - şi anume că asigurările sociale de sănătate acoperă doar un risc generat de boală.

Teme actuale de interes pentru sistemul de sănătate din România sunt dezbătute joi în cadrul conferinţei PRIA HealthCare, eveniment la care participă reprezentanţi ai industriei farmaceutice, industriei dispozitivelor şi echipamentelor medicale, ai spitalelor de stat şi private, specialişti, distribuitori, pacienţi.
Sursa: Agerpres, 12-05-2017, Vizualizari 130
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK