Vaslui: Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la final

Data publicarii: 17-03-2017

Proiectul "Reabilitarea modernizarea şi echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui" a ajuns la final, autorităţile judeţene organizând, joi, conferinţa de închidere a acestuia.

Demarat în anul 2010, proiectul are o valoare de aproximativ 69 de milioane de lei, din care 66,6 milioane finanţare nerambursabilă de la Guvern şi Uniunea Europeană şi restul, contribuţie a Consiliului Judeţean Vaslui.

"Trebuie să menţionez faptul că foarte mulţi oameni au contribuit la buna derulare a acestui proiect. Le mulţumesc tuturor, dar mai ales pacienţilor şi aparţinătorilor, care au înţeles condiţiile dificile din spital, pe perioada reabilitării. Am fost în multe spitale din ţară şi pot spune că cel din Vaslui este un spital modern, cum multe comunităţi şi-ar dori să aibă. Acest proiect a fost o oportunitate pentru spital, deoarece lucrări şi dotări de asemenea anvergură nu s-ar fi putut face cu alte surse de finanţare", a declarat managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder.

Proiectul şi-a propus ca obiectiv general, îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de sănătate din judeţul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la servicii de sănătate calitative şi eficiente. În cadrul proiectului, s-au reabilitat două corpuri ale spitalului, s-au montat şase lifturi noi, s-a asigurat dotarea cu 131 de echipamente medicale şi 497 de paturi cu noptiere, dintre care 24 de paturi electrice, cu telecomandă. Totodată, au fost instruite 122 de cadre medicale cu privire la utilizarea echipamentelor noi.

Impactul proiectului la nivelul judeţului constă în îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare, de diagnostic şi tratament pentru pacienţii unităţii medicale, aceştia beneficiind de confort sporit, în saloane moderne, cu baie proprie, dotate cu mobilier nou şi sistem de climatizare, console medicale cu iluminat individual şi sistem de avertizare soră-bolnav.

De asemenea, proiectul a contribuit la reducerea indicelui duratei medii de spitalizare. Pe durata lucrărilor, au fost create 138 de locuri de muncă temporare.
Sursa: Agerpres, 17-03-2017, Vizualizari 40
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK