Vestul Indiei: Numărul persoanelor care au murit în urma inundaţiilor din statul Gujarat a crescut la 15

Data publicarii: 17-07-2017

Bilanţul victimelor ploilor şi inundaţiilor provocate de muson în statul Gujarat din vestul Indiei a crescut la 15 în ultimele trei zile, au informat luni oficialii locali, citaţi de Xinhua.

"Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor înregistrate în Gujarat", au precizat oficialii.

Autorităţile au mobilizat echipe de reacţie în caz de catastrofă pentru a ajunge la persoanele rămase blocate în urma inundaţiilor.

"Cinci echipe de reacţie în caz de catastrofă au fost, de asemenea, ţinute în standby pentru orice situaţie de urgenţă", au indicat oficialii. "Alimentele, apa potabilă şi medicamentele sunt distribuite sinistraţilor în regiunile joase", au completat aceştia.

Autorităţile au cerut oamenilor să rămână în alertă după ce barajele nu au mai putut face faţă precipitaţiilor în zona Saurashtra.

Ploile au paralizat viaţa locuitorilor în mai multe districte din zona Saurashtra - o regiune peninsulară care acoperă aproximativ o treime din statul Gujarat - începând de vineri seara. Cele mai afectate districte sunt Rajkot, Morbi, Surendranagar şi Jamnagar.

Peste 2.000 de persoane au fost salvate din zonele joase ale regiunii, fiind mutate în locaţii mai sigure, au indicat oficialii.

Reţeaua feroviară şi mai multe autostrăzi au fost inundate în urma ploilor masive, iar furnizarea energiei electrice în peste 100 de sate a fost întreruptă.
Sursa: Agerpres, 17-07-2017, Vizualizari 51
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK