ROmedic Firme medicale Medicamente, vitamine, suplimente nutritive

Lecitina

Super Soya Lecithin

Triple-Potency Lecithin

 

  Lecitina este o substanta naturala ale carei efecte benefice sunt putin cunoscute. Principalele sale componente sunt colina si inozitolul. Colina intra in structura membranelor celularesi se intalneste sub forma combinata cu diverse vitamine. Inozitolul se gaseste in proportie mare in structura creierului. Atat inozitolul, cat si colina contribuie la arderea si descompunerea grasimilor, impiedicand descompunerea acestora in ficat.

  Lecitina reduce nivelul sanguin al colesterolului, converteste colesterolul si alte lipide in substante hidrosolubile, contribuind astfel la eliminarea lor din organism. Impiedica formarea placilor de aterom de pe peretii arteriali si fortifica musculatura cardiaca. Reduce in mare masura sau chiar elimina durerile articulare. Consumul sistematic al lecitinei permite celor suferinzi de artropatii sa-si desfasoare activiatile zilnice obisnuite.

  Lecitina vine in ajutorul persoanelor meteosensibile. Este indispensabila si pentru ameliorarea durerilor articulare ale sportivilor. Asigura o culoare sanatoasa a pelii si combate caderea parului, impiedica aparitiei diverselor eczeme, contribuie la intensificarea capacitatii de memorizare si are un usor efect sedadiv.

  Administrata in combinatie cu mierea de albine, contribuie la intensificarea functiilor cerebrale. Este un excelent tonic pentru persoanele in varsta, apatice, care si-au pierdut apetitul. Accelereaza tranzitul intestinal si inlatura balonarea. Consumul de lecitina timp mai indelungat poate incetini sau chiar opri dezvoltarea litiazei colesterolice.

  Triple Potency-Lecithin contine un complex fosfatidic extras din soia, cu o cantitate mai mare de fosfatidicolina fata de Super Soya Lecithin; persoanele care doresc sa consume o cantitate mai mare de lecitina poate alege acest produs.

  !!! In cazul unor dureri articulare deosebit de intense se poate utiliza o cantitate mai mare decat cea obisnuita. Dozele crescute sunt lipsite de orice pericol, necunoscadu-se efecte secundare. Consumul sistematic poate incetini sau opri cresterea sau formarea litiazelor colesterolice din colecist.