Vocea mamei activează regiuni cerebrale diferite din creierul copiilor

©

Autor:

Vocea mamei activează regiuni cerebrale diferite din creierul copiilor
Un studiu realizat recent de cercetătorii din cadrul Stanford University School of Medicine a arătat faptul că creierul unui copil este mult mai puternic activat de vocea mamei sale decât se credea anterior.

Ariile cerebrale asupra cărora aceasta are efect nu sunt limitate doar la cele auditive, ci acționează și în zonele implicate în emoții, procesarea recompensei, recunoașterea facială, funcțiile sociale, detecția aspectelor relevante pentru sine.

La studiu au participat 24 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, care ascultau vocea mamei în timp ce cercetătorii evaluau conexiunile cerebrale din zonele activate cu ajutorul scanării creierului prin rezonanță magnetică. În plus, părinții au răspuns la un chestionar privind abilitățile copilului de a interacționa și relaționa cu ceilalți. S-a observat că acei copii la care conexiunile erau mai puternice la auzul vocii materne, aveau cele mai bune abilități sociale de comunicare din grupul respectiv.

Deși se cunoaștea faptul că cei mici au o preferință pentru vocea maternă, rezultatele i-au surprins pe cercetători, care nu se așteptau ca aceasta să aibă un impact asupra atâtor zone din creier.

Studiul a fost publicat în jurnalul științific Proceedings of the National Academy of Sciences.

În continuare echipa de cercetători și-a propus să realizeze studii similare pe copiii cu autism și adolescenți.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 05-02-2019 | creare: 26-05-2016 | Vizite: 972
Bibliografie
Mom's voice activates many different regions in children's brains, study shows, link: http://medicalxpress.com/news/2016-05-mom-voice-regions-children-brains.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  •