English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Expertiza medicală a capacității de muncă Expertiza medicală a capacității de muncă Bucuresti

Fă-ţi testele pentru prevenţia cancerului de col uterin!

Autor: Catalina Paduraru
Clinicile Medcenter derulează în lunile de vară o campanie de informare a pacienţilor despre importanţa prevenţiei cancerului de col uterin şi riscurile implicate.

Este important de ştiut următorul fapt: cancerul de col uterin este o boală care poate fi complet tratată dacă este diagnosticată la timp.

În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Statisticile arată că virusul HPV a fost izolat în 99.7% din cazurile de acest tip de cancer.
Se estimează că cel puţin 75% din femeile active sexual se infectează cel puţin o dată cu unul din tipurile de virus HPV.

În timpul sarcinii, virusul poate fi transmis de la mamă la făt în timpul travaliului, deşi s-a luat în considerare şi transmiterea transplacentară, deoarece HPV ADN a fost detectat şi în lichidul amniotic.

Riscul apariţiei cancerului de col (cervical) scade atunci când femeile sunt examinate periodic de către medicul specialist, iar depistarea timpurie a cancerului de col uterin este condiţia esenţială pentru vindecarea pacientei.

Colegiul American de Obstetrică şi Ginecologie recomandă examenul citologic Babeş-Papanicolau ca principală metodă în depistarea cancerului de col uterin şi a precursorilor lui. Testul trebuie să fie efectuat anual de către toate femeile care au fost sau sunt sexual active sau care au peste 18 ani. Pregătirea pacientului înainte de prelevarea probelor constă în evitarea spălăturilor intravaginale timp de 24 ore înainte de prezentarea la medic şi evitarea contactului sexual timp de 48 ore.

Efectuarea periodică a controlului ginecologic şi a investigaţiilor ginecologice vă poate salva viaţa!!

Conştientizarea responsabilităţii îngrijirii şi menţinerii sănătăţii personale trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare persoană!

Pentru că ştim cât de importantă e sănătatea, la Medcenter beneficiezi de 15% DISCOUNT la:

• Examen Babeş Papanicolau
Preţ cu discount: 59.5 Ron

• Detecţie şi genotipare HPV
Preţ cu discount: 340 Ron

Oferta este valabilă în toate centrele Medcenter, în perioada 29 iunie - 14 iulie.

Vă aşteptăm în centrele noastre!
 
Programare