English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Nefrologie Nefrologie Bucuresti

Nu ignora alunițele de pe piele!

Deşi majoritatea nevilor melanocitari, aşa-zisele "aluniţe", sunt inofensivi, în anumite cazuri aceştia pot deveni cancerigeni. De aceea, în mod preventiv este indicat să nu îi ignorăm!

Medicii ne recomandă tuturor, indiferent de vârstă şi sex, să verificăm "aluniţele" la dermatolog cel puţin o dată pe an, chiar şi pe cele aparent normale.
Şansele de vindecare ale unui melanom malign, adică a celei mai periculoase forme de cancer de piele, sunt mari doar atunci când "aluniţa" este depistată şi îndepărtată în timp util. Iar pentru aceasta, se recomandă să analizaţi periodic formă, culoarea şi evoluţia acestor formaţiuni aparent inofensive.

Leziunile suspecte pentru care trebuie să vă prezentaţi de urgenţă (în maxim două săptămâni) la dermatolog sunt următoarele:
• o nouă "aluniţă" care creşte rapid după vârsta pubertăţii;
• modificarea în mărime, formă şi culoare a unei "aluniţe" preexistente;
• orice "aluniţă" care are mai mult de trei culori sau care devine asimetrică;
• orice tumoretă cutanată nou-aparuta, indiferent că este pigmentată sau nu;
• orice linie pigmentară nouă la nivelul unghiei;
• apariţia unei formaţiuni subunghiale;
• orice "aluniţă" care devine simptomatică (care sângerează sau devine pruriginoasă).

Factorii de risc pentru apariţia modificărilor maligne la nivelul "aluniţelor" (apariţia cancerului de piele) sunt:
• moştenirea genetică;
• traumatismele (în special cele repetate);
• supraexpunerea la soare - pe perioada verii, este recomandat să respectăm câteva reguli esenţiale în momentul expunerii la soare pentru a ne proteja şi reduce efectele nocive ale acestuia . Citeşte mai mult despre acestea !

"Lipsa controlului periodic şi tratamentele neadecvate pot avea consecinţe dezastruoase. Singura conduită corectă care poate salva viaţa pacientului este :
• controlul periodic la medical dermatolog;
• excizia chirurgicală timpurie şi completă a aluniţelor suspecte, conform recomandării medicului,
• dublată de un control histopatologic competent (analize de laborator), pentru despistarea posibilelor afecţiuni maligne."
Dr. Irina Mărgăritescu, Medic Specialist Dermatologie şi Dermatopatologie

Metoda cea mai potrivită de intervenţie asupra afecţiunilor dvs cutanate poate fi stabilită doar de medicul dermatolog. De aceea, primul pas este de a efectua un consult de specialitate - acesta poate identifică corect ce tip de leziuni aveţi la nivelul pielii şi poate stabili care terapie este recomandată, astfel încât să se obţină beneficii maxime, cu cele mai mici riscuri.


În cadrul clinicilor Medcenter, cabinetele specializate de Dermatologie vă pun la dispoziţie metodele necesare pentru monitorizarea şi intervenţia asupra acestor afecţiuni ale pielii:
• Consultaţii de dermatologie
• Proceduri de excizie:
o Excizie chirurgicală clasică - prin tăietura bisturiului;
o Excizie prin intermediul Laserului CO2 - o metodă modernă extrem de eficientă de terapie chirurgicală ce asigură un timp de refacere postoperator mult diminuat;
Ambele proceduri sunt efectuate fără internarea pacientului, pe bază de anestezie locală şi sunt puţin invazive.

În perioada 1 august - 13 august beneficiezi de 15% reducere la consultaţii de dermatologie şi proceduri de excizie în centrele Medcenter în care serviciile sunt disponibile!
Accesul la promoţie se face numai pe bază de programare începând cu data de 25 iulie pentru perioada 1 august - 13 august!

Consultă lista de consultaţii şi intervenţii dermatologice din centrele noastre:
http://www.medcenter.ro/

Pentru informaţii şi programări sunaţi la recepţia centrului Medcenter dorit:
http://www.medcenter.ro
 
Programare