Yemen: 34 de morţi de holeră şi peste 2.000 de cazuri suspecte în numai 11 zile (OMS)

Data publicarii: 11-05-2017

Cel puţin 34 de persoane au murit de holeră şi 2.022 de cazuri suspecte au fost înregistrate într-o perioadă de numai 11 zile în Yemen, ţară devastată de război de peste doi ani, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

"Au avut loc 34 decese legate de holeră şi s-au înregistrat 2.022 de cazuri de diaree severă în nouă provincii din Yemen între 27 aprilie şi 7 mai", a declarat pentru AFP un responsabil al OMS de la Sanaa.

Yemenul a fost lovit şi anul trecut de holeră, iar situaţia sanitară s-a degradat şi mai mult din cauza războiului care devastează această ţară săracă din Peninsula arabică.

OMS clasifică acum Yemenul drept una dintre cele mai mari urgenţe umanitare de pe planetă împreună cu Siria, Sudanul de Sud, Nigeria şi Irakul.

În războiul din Yemen se înfruntă forţele loiale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute de o coaliţie militară arabă, cu rebelii Houthi aliaţi cu susţinătorii fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh.

Potrivit OMS, luptele s-au soldat cu peste 7.700 de morţi şi 42.500 de răniţi din martie 2015. Circa 19 milioane de persoane, respectiv 60% din populaţia, trăiesc într-o situaţie de insecuritate alimentară, potrivit ONU.

Holera provoacă diaree severă şi o deshidratare de multe ori mortală. Boala este provocată de consumul de apă sau produse alimentare contaminate cu bacteria vibrio, prezentă în materiile fecale.
Sursa: Agerpres, 11-05-2017, Vizualizari 67
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK