7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

Data publicarii: 06-04-2015

7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătății Încă din 1950, an de an, pe data de 7 aprilie se celebrează Ziua Mondială a Sănătății.

Cu acest prilej, peste tot în lume, sunt demarate campanii de informare și sensibilizare a populației cu privire la problemele de sănătate publică.

Tema anului 2017 este: „Să vorbim despre DEPRESIE


Depresia este o tulburare mintală din ce în ce mai frecventă, ce afectează persoane de toate vârstele. Riscul de depresie crește în cazul persoanelor din medii afectate de sărăcie, persoanele șomere, care au trecut prin evenimente marcante ca decesul unei persoane dragi sau o despărțire, boli fizice sau consum de alcool sau droguri.

Netratată, depresia afectează calitatea vieții și chiar viața, împiedică oamenii să își desfășoare activitățile de zi cu zi. Discuția cu o persoană apropiată despre depresie și simptomele tale poate fi primul pas spre tratament și recuperare.


Conform Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor care suferă de depresie a crescut cu 18% între 2005 și 2015.


Depresia poate fi tratată! Trebuie doar să conștientizezi că ai nevoie de ajutor și să soliciți ajutorul!

Citiți în articolele noastre mai multe despre:

Sursa: ROmedic, 06-04-2015, Vizualizari 466
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK