Zonele erogene

©

Autor: Redacția ROmedic

Zonele erogene

Zonele erogene sunt zone cu inervatie bogata, foarte sensibile la atingere investite cu rol in excitatia sexuala printr-un proces de invatare personal, aparut in anume context social si cultural.

 

Creierul este cel care acorda semnificatie sexuala unei anume atingeri, important fiind nu doar atingerea in sine ci si cine, cand si in ce scop.


Dupa unii autori (Zwang, 1990) zonele erogene sunt primare si secundare. Cele primare ar fi la barbat glandul iar la femeie clitorisul si vaginul (cu o deosebita particularitate la nivelul punctului "G").

Particularitatile acestor zone ar fi ca sunt putin sensibile la durere (dar nu insensibile!) necesitatea de a fi tumescente pentru a putea fi stimulate, ele avand fiecare propriile sale exigente privind stimularea.

Astfel glandul trebuie sa fie stimulat progresiv pana in momentul orgasmului iar in acest moment stimularea sa inceteze, iar stimularea clitorisului trebuie sa fie constanta, cu aceeasi intensitate si sa se deruleze pe tot parcursul orgasmului.


Zonele erogene secundare au sensibilitatea la durere bine conservata si pot fi stimulate prin mangiiere, lingere, suctiune.

Acestea ar fi :
-la barbat: corpul penisului si scrotul, zona perineala si canalul anal, abdomenul inferior, mameloanele, buzele, ceafa, fata laterala a gitului si trunchiului, fata interna a bratelor si coapselor.
-la femeie: labiile mari si vestibulul, zona perineala si canalul anal, abdomenul inferior, mameloanele, buzele, ceafa, fata laterala a gatului si trunchiului, fata interna a bratelor si coapselor.


Data actualizare: 06-03-2019 | creare: 09-01-2007 | Vizite: 14081
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: