330.000 de tone de microplastic ajung anual în mediul înconjurător (studiu)

Data publicării: 04-09-2018

Aproximativ 330.000 de tone de microplastic ajung în fiecare an în mediul înconjurător, conform unui studiu publicat marţi de o organizaţie de cercetare din Germania, citat de agenţia DPA.

Cea mai mare contribuţie la cantitatea totală de microplastic - mici fragmente de plastic ce nu se descompun timp de mulţi ani şi afectează organismele şi ţesuturile care le absorb - o are industria pneurilor, se arată în studiul efectuat de Fraunhofer Society.

Fragmentele de microplastic ajung în mediul înconjurător în urma uzurii şi ruperii pneurilor utilizate de vehicule şi autovehicule precum autoturisme, avioane, utilaje şi biciclete.

Alţi vinovaţi care contribuie la poluarea cu microplastic sunt staţii de tratare a apelor uzate, aeronavele şi şantierele, se mai arată în concluziile cercetării.

''Putem spune că microplasticele sunt deja prezente în toate zonele din mediul înconjurător'', a declarat Leandra Hamann, una dintre autorii cercetării.
Sursa: Agerpres, 04-09-2018, Vizualizari 204
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.