A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism

©

Autor:

A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
Cercetătorii din cadrul Universității din Columbia Britanică și Institutului Paul Scherrer din Elveția au dezvoltat un sistem de monitorizare a medicamentelor cu microace ce poate înlocui metoda prin prelevare de sânge de la pacient care este costisitoare, invazivă și produce disconfort.

Sistemul se atașează pe brațul pacientului pe durata tratamentului medicamentos și măsoară nivelul medicamentului din sânge, fără a produce durere sau disconfort, fără necesitatea prelevării probelor de sânge. Sistemul de microace are lungimea de mai puțin de un milimetru și nu penetrează pielea ca acele standard hipodermice.

Microacele puncționează stratul extern al pielii, nu și derma, care conține nervii, vasele de sânge și celulele imune active.

Sistemul a fost dezvoltat pentru a monitoriza vancomicina, medicament utilizat pentru a trata diverse infecții grave și care se administrează intravenos. Pacienții care sunt sub această medicație necesită 3-4 prelevări de sânge pe zi pentru monitorizarea constantă a antibioticului, deoarece acesta poate cauza efecte adverse toxice puternice. Microacele colectează într-un microrezervor o cantitate redusă de fluid interstițial, iar în interiorul sistemului au loc o serie de reacții cu ajutorul unor senzori optici ce indică concentrația vancomicinei.

Sistemul a fost testat cu succes în laborator, urmând o serie de studii clinice în următorii doi ani.

Sursa: Gizmag

Data actualizare: 08-10-2023 | creare: 28-07-2016 | Vizite: 1682
Bibliografie
Microneedle painlessly monitors drug levels without the need to draw blood, link: https://www.gizmag.com/microneedle-drug-monitoring/44524/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Antibioticele sunt medicamente universale, ce pot trata orice afecțiune
  • Cum ne monitorizǎm sǎnǎtatea?
  • Un plasture minuscul ar putea înlocui analizele de sânge
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum