ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie maxilo-facială Chirurgie maxilo-facială Bucuresti

Metode bio de a va mentine dintii albi si sanatosi

Metode bio de a va mentine dintii albi si sanatosi
Albirea dentara de cabinet utilizeaza o procedura chimica.

Prin mentinerea unei diete sanatoase avem la dispozitie o metoda bio de a ne mentine dintii frumosi si albi.

Mai mult de atat, albirea chimica produce de cele mai multe ori o sensibilizare a dintilor; o dieta corecta face dintii mai puternici si mai albi printr-un process natural.

1. Fructe si legume crude

Merele, morcovii si telina Apio contin agenti naturali abrazivi care ajuta la curatarea suprafetei dintilor de pete si coloratii. Asigurati-va ca introduceti in dieta zilnica cel putin un fruct de legume cruda.

2. Periajul regulat si utilizarea atei dentare

Trebuie sa va periati dintii de cel putin doua ori pe zi sis a utilizati ata dentara. Ata dentara indeparteaza efficient bacteria si resturi alimentare ramase intre dinti, ce cu siguranta contribuie la patarea dintilor daca sunt lasate pe loc.

3. Introducerea in alimentatia zilnica a branzeturilor

Multiple studii arata ca branzeturile contin acizi benefici curatarii dintilor de coloratii si pete. Branza, iaurtul si laptele mai au proprietatea de a remineraliza smaltul dentar.

4. Capsuni si ciocolata pentru dinti sanatosi

Capsunile contin acizi naturali ce ajuta la curatarea suprafetei dentare de pete inchise la culoare. Ciocolata are si rol antibacterian datorita unor agenti cu acest rol aflati in continutul sau. Trebuie insa cumsumate amadoua cu moderatie datorita continutului ridicat de zahar.

5. Utilizati paste de dinti cu agenti speciali de albira si curatare, nu bicarbonate

Foarte multe persoane utilizeaza bicarbonatul alimentar pentru a curate si albi dintii, insa cercetatorii au demonstrate ca acest bicarbonate este mult prea abraziv si dauneaza suprafetei dentare. Puteti insa utiliza paste special de dinti cu agenti de curatare si albire incluse, astfel dintii nu vor avea de suferit pentru obtinerea unei nuante mai albe si mai frumoase.Sursa: Worlddental.org

Medical supervisor: Dr. Letitia Chiriacescu