ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Igienă Igienă Bucuresti

Ar putea uleiul de cocos sa ne salveze zambetul?

Ar putea uleiul de cocos sa ne salveze zambetul?
Unele persoane indragesc gustul de cocos, iar laptele de cocos a devenit o bautura la moda in ultimii ani. Indiferent daca preferati nuca de cocos adaugata in ciocolata sau nu o puteti suporta, studii recente arata ca nuca de cocos are si alte beneficii pe langa gust. Ne referim aici la uleiul de nuca de cocos. Conform studiului realizat de Institutul de tehnologie Athlone din Irlanda acest ulei de cocos are proprietati antibacteriene ce ne pot imbunatati zambetul prin prevenirea si stoparea cariilor.

Echipa de cercetarori a prezentat aceste descoperiri la Conferinta anuala de toamna a Societatii de Microbiologie Generala. Au studiat efectul uleiului de cocos asupra enzimelor de tip digestiv. Rezultatele arata cum uleiul a redus cresterea a numeroase lanturi de Streptococ, inclusiv a celor implicate in aparitia cariei dentare.

Caria dentara apare in momentul in care bacteriile creeaza acizi ce erodeaza smaltul. Un lant de stroptococ, Streptococul mutans, are un rol esential in producerea acestor acizi.

Studii anterioare au aratat rolul altor alimente de prevenirea a cariei, cum este laptele. Cercetarorii intentioneaza sa studieze efectul uleiului de cocos modificat enzimatic asupra bacteriilor.

Ce implicatii au asupra zambetului aceste descoperiri? Pana acum sunt doar la nivel de cercetare preliminare. Dar nu putem aprecia potentialul viitor al aparitiei unor produse pe baza de ulei de cocos ce pot preveni cariile. Iar pentru cei deja fani ai cocosului, suntem siguri ca produsele vor fi o incantare !


Sursa: dentistrydaily.com
Adaptare si traducere: Dr. Letitia Chiriacescu, medic ABC Eurodent
 
Programare