ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

Va doriti un zambet sanatos? Incercati vitamina D !

Va doriti un zambet sanatos? Incercati vitamina D !
Vitaminele si mineralele au numeroase beneficii asupra organismului uman, unele chiar aspura zambetului. Noi cercetari arata ca vitamina D pot scadea riscul de a dezvolta carii. Suplimentele de vitamina D devin parte integranta a regimurilor alimentare zilnice, deoarece actvitatile cotidiene ne tin departe de soare, principala sursa de vitamina D si putini dintre noi consuma lapte integral imbogatit cu aceasta vitamina.

Conform unui studiu publicat in Nutrition Reviews, vitamina D este asociata cu reducerea a pana la 50% a proceselor carioase. Se stie de mult ca vitamina D ajuta la fortificarea oaselor, dar stomatologic vorbing a existat mereu o incertitudine. Dupa 24 de teste clinice realizate intre 1920 si 1980 s-a constatat ca aceasta vitamina ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare.

Cum va puteti creste aportul de vitamina D? Prin expunerea la soare, corpul nostru produce in mod natural vitamina D. Expunerea de 10 minute pe zi este minimul necesar pentru mentinerea unui nivel optim, dar unii dintre noi nu se expun nici atat. Puteti asimila vitamina D band lapte, mancand oua si peste, acestea fiind surse naturale.
Avand in vedere ca nu toate alimentele contin vitamina D, unele au aditivata aceasta vitamina, cum ar fi laptele de soia si sucul de portocale. Puteti vedea pe etichete continutul in procente.

Pe langa prevenirea aparitiei cariilor dentare, vitamina D a fost asociata cu prevenirea cancerului, osteoporozei, diabetului, afectiunilor cardiace si hipertensiunii. Ajuta la mentinerea unei podoabe capilare sanatoase si stralucitoare si la reducerea raspunsului inflamator.

Cand va aflati intr-o stare de oboseala cronica, s-ar putea ca organismul dumneavoastra sa sufere de o lipsa de vitamina D. Modificati-va dieta corespunzator !
Acum ca stim importanta acestei vitamine, este bine sa ne asiguram pe viitor de mentinerea unei diete sanatoase si sa mentionam stomatologului obiceiurile noastre alimentare la controalele periodice de 6 luni .


Sursa: www.latestdentalnews.com
Traducere si adaptare: Dr. Letitia Chiriacescu, medic stomatolog ABC Eurodent