ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Igienă Igienă Bucuresti

Cum alegem medicul dentist pentru copii

Cum alegem medicul dentist pentru copii
Autor: Dr Lucia Misoaga
Parintii stiu, sau sunt informati de catre medicul pediatru despre importanta sanatatii orale a copilului si despre masurile de igienizare chiar din momentul aparitiei primilor dintisori. Cand copilul mai creste se pune problema vizitei la medicul dentist, moment in care multi parinti se intreaba care medic dentist ii poate oferi cel mai bun consult/tratament copilului lor.
Este bine de stiut ca majoritatea medicilor dentisti generalisti pot trata pacienti copii, astfel alegerea unui medic specialist pedodont ramane doar o optiune a parintilor. In cazuri grave, aici vorbind de copii cu diferite dizabilitati sau copii total necooperanti, este bine sa luati in considerare vizita la o clinica specializata de pedodontie.
Parintii trebuie sa caute un cabinet ce ofera un mediu placut, atractiv si distractiv pentru copii si care sa-i determine sa vina cu placere si chiar cu nerabdare la urmatoarele vizite. Din acest considerent, multe clinici fac eforturi pentru a crea un mediu prietenos pentru copii punand la dispozitia acestora carti de colorat, reviste cu benzi desenate, acces TV.
In vederea pregatirii copilului inaintea primei vizite la medicul dentist, parintele poate intreba medicul in ce anume consta prima sedinta si ce proceduri vor fi efectuate astfel incat sa nu existe surprize de niciun fel. Ar trebui pregatit un plan de actiune in functie de orice stare ar putea avea copilul, cooperant sau necooperant. Copiii foarte mici pot fi confuzi si neastamparati. Povestiti-i copilului la ce ar trebui sa se astepte la prima sedinta, intr-o maniera entuziasta si explicita. De cele mai multe ori veti fi rugati sa completati o fisa medicala a copilului si este bine sa aveti la dvs. documente care sa sustina istoricul medical al pacientului.
Parintii care isi stiu copiii anxiosi pot solicita medicului dentist ca prima vizita sa fie una doar de cunoastere. Multi medici dentisti obisnuiesc ca prima sedinta sa fie una de acomodare pentru copil pentru a-i alunga orice teama, obisnuindu-l astfel cu atmosfera de cabinet. Medicul il va conduce pe copil sa-i prezinte cabinetul, ii face cunostinta cu personalul, ii prezinta instrumentarul ce va fi folosit, il va lasa sa stea pe scaun sau chiar va demonstra pe un membru al familiei pentru a-l face sa se simta confortabil.
Este important ca parintii sa se asigure ca micutul va vizita regulat medicul dentist ceea ce-i va asigura sanatatea orala pe termen lung.

Cum ii alungi copilului teama de dentist?
· Intreabati medicul dentist cum puteti pregati copilul pentru prima vizita la cabinetul stomatologic;
· Rugati medicul dentist ca la prima sedinta sa-i prezinte copilului cabinetul;
· Evitati consumul de alimente dulci sau ce contin cofeina sau cacao inainte de sedinta de tratament;
· Evitati sa insuflati teama sau sa corijati nazbatiile copiilor amenintandu-i ca-i duceti la doctor sau la dentist.

Clinica stomatologica ABC Eurodent are o mare deschidere fata de pacientii pediatrici. O echipa tanara de profesionisti vine in intampinarea problemelor dentare ale copiilor cu rabdare si blandete, mandrindu-ne cu un procent foarte mare de pacienti copii tratati cu succes.