ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Implantologie dentară Implantologie dentară Bucuresti

Aparate ortodontice aplicate adultilor

Aparate ortodontice aplicate adultilor
Autor: dr Anca Axante
Tratamentul ortodontic nu mai este de mult timp destinat exclusiv copiilor. Pe langa problemele majore pe care el le poate rezolva- legate de corectarea pozitiei dintilor si de corectarea muscaturii, el poate reprezenta o etapa dintr-un tratament complex stomatologic in care patologia pacientului variaza de la probleme protetice la probleme parodontale.
Un pacient cu boala parodontala, la care pozitia dintilor a suferit modificari in urma afectarii suportului osos pate beneficia de tratament ortodontic care sa permita fie o corectare de pozitie a dintior afectati, fie apozitie de os prin deplasari reduse ale dintilor ce urmeaza ulterior a fi extrasi in vederea inserarii implanturilor.
Tratamentul ortodontic poate ajuta foarte mult evolutia si solutia finala de tratament stomatologic. Chiar daca timpul total de obtinere al rezultatului dorit creste, finalul este net superior daca medicul stomatolog curant decide necesitatea tratamentului ortodontic in prealabil.
Sunt situatii in care prin prezenta edentatiilor (spatiilor aparute dupa extractia dintilor) pacientul este dierctionat catre realizarea unei punti, cu sacrificare dintilor vecini, insa putini stiu ca prin aplicarea unui aparat ortodontic spatiul poate fi anulat prin realiniera dintilor; si astfel salvarea dintilor vecini. Bineinteles, aparatul ortodontic nu poate rezolva orice situatie de edentatie si nu poate fi aplicat tuturor pacientilor, caci fiecare individ este unic.

Autor: Dr. Anca Axante, medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, in cadrul ABC Eurodent
Foto: www.blog.healthtap.com