ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

Ne plac dintii frumosi, dar oare stim ca trebuie sa fie, inainte de toate, sanatosi?

Ne plac dintii frumosi, dar oare stim ca trebuie sa fie, inainte de toate, sanatosi?
Autor: ABC Eurodent

         O dantura care sa arate cat mai natural este in topul preferintelor romanilor care au nevoie de lucrari protetice. Cum ne dam seama de asta? Din ceea ce ne spun pacientii atunci cand ajung in clinicile ABC Eurodent. De exemplu, in primele cinci luni ale anului 2017, clinicile noastre au inregistrat o crestere cu 2% a cererii pentru coroane ceramice pe suport din zirconiu, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, 17,35% din cei care au avut nevoie anul acesta de o lucrare protetica au ales varianta care arata cel mai bine, fata de 15,81%, in 2016.

 

        Aspectul conteaza foarte mult pentru majoritatea romanilor, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. O dantura sanatoasa si dinti care sa iasa in evidenta prin aspectul placut, au un rol important in relatiile cu cei din jur. Astfel, recomandam pacientilor nostri coroanele ceramice pe suport din zirconiu, aceasta fiind solutia ideala pentru cei care vor o dantura cat mai aproape de cea naturala. Avantajul este ca, in acest caz, frumos inseamna si rezistent, spune dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog cu competenta in chirurgie, Clinicile ABC Eurodent.

   

       Coroana dentara este o piesa protetica ce acopera complet un dinte sau bontul protetic al implantului, iar materialul din care este realizata trebuie sa fie rezistent, biocompatibil si sa arate cat mai natural.

 

      Coroanele din zirconiu au o rezistenta foarte mare si pot fi folosite pentru a reabilita orice zona din cavitatea bucala. In plus, diferenta dintre dintii naturali si cei din zirconiu este foarte greu de observat, acestia din urma reflectand lumina la fel ca structura dentara naturala. De asemenea, zirconiul nu corodează, iar linia gingivală neagra ce apare in cazul coroanelor metalo-ceramice nu va mai fi prezenta si aici, considera dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competenta in implantologie, Clinicile ABC Eurodent.

 

     Un interes crescut se observa si in ceea ce priveste albirea dentara cu laser si fatetele dentare, forma si culoarea fiind cea mai des intalnita nemultumire cand vine vorba despre dinti. Analiza a fost realizata de ABC Eurodent, pe baza programarilor din clinicile noastre, din perioada ianuarie - aprilie 2016, respectiv 2017.