ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

Romania, pe locul II in topul celor mai bune destinatii in raport calitate-pret din Europa pentru turism dentar

Romania, pe locul II in topul celor mai bune destinatii in raport calitate-pret din Europa pentru turism dentar
Autor: PR Red Spot

 

      Zeci de mii de turisti vin anual in Romania pentru a-si trata problemele stomatologice. Stim deja ca motivul este costul redus al serviciilor practicate in tara noastra, dar exista foarte multe pareri conform carora, tratamentele stomatologice realizate aici, precum si in alte tari, precum Bulgaria, Ungaria sau Croatia, nu ar fi de cea mai buna calitate. La o prima analiza, ai putea fi tentat sa crezi asta, avand in vedere diferenta foarte mare de pret fata de costurile serviciilor din Marea Britanie, Berlin ori Paris. Potrivit unui studiu facut de DentalImplantsFriends.com, implanturiledentale folosite la noi in tara nu doar ca sunt de aceeasi calitate ca cele din tarile mai sus mentionate, dar dupa ce acoperi toate costurile cu transport, cazare si servicii medicale, inca mai economisesti o suma considerabila fata de cat ai fi cheltuit daca faceai aceleasi tratamente acasa.

 

       Haideti sa vedem, insa, de unde apare aceasta diferenta si cum stii ca ai ajuns pe mana cui trebuie. In primul rand, trebuie sa luam in calcul ca nivelul de trai din tarile vestice este mult mai ridicat. Asadar, salariile angajatiilor, chiriile si facturile la utilitati cresc exponential. Asa se face ca un singur implant dentar, in aceste tari, costa in medie 2000 de euro.Este adevarat, in costul total intra implantul prorpiu-zis, bontul protetic si coroana. In plus, pacientii mai platesc pentru experienta medicului, timpul acordat procedurii, echipamentele de calitate si profesionalismul echipei.

 

        Aceleasi servicii sunt incluse, insa, si in pretul total al implanturilor dentare realizate in Romania, ale caror preturi variaza intre 550 si 1000 de euro. Practic, pacientii platesc si cu 1500 de euro mai putin pentru aceeasi procedura. Totul pentru ca a detine o clinica stomatologica in Europa de Est este mai ieftin decat a detine una in Marea Britanie, Norvegia, Germania sau tarile scandinave.

 

        In ceea ce priveste calitatea implanturilor, nu ai de ce sa iti faci griji. Atat clinicile din tarile cu nivel de trai ridicat, cat si cele din Romania, Bulgaria sau Serbia, folosesc piese care provin de la aceleasi branduri internationale de renume.

 

        Cu o istorie de aproape 50 de ani in implantologie, Romania este pe locul II in topul tarilor recomandate pentru implanturi dentare ieftine. Care sunt motivele? In primul rand, pentru ca zborurile din marile capitale europene catre Bucuresti sunt operate de companii aeriene low-cost precum Ryanair, Blueair sau WizzAir, iar pretul biletelor porneste de la 35 de euro, daca sunt cumparate din timp.

 

         De asemenea, stomatologii romani lucreaza cu branduri de calitate, din titan, zirconiu sau chiar aur, folosite si in clinici renumite din occident. Ei stiu ca materialele de calitate duc la rezultate foarte bune, iar pacientii pleaca multumiti din clinica si recomanda serviciile si prietenilor si cunostintelor.

 

         In plus, serviciile de turism dentar sunt atat de bine organizate in tara noastra, incat comunicarea se face initial pe mail, acolo unde medicul stabileste tratamentul, dupa ce vede radiografiile si discuta cu pacientul despre cerintele pe care acesta le are. Hotarasc apoi, impreuna, data la care vor incepe procedurile, cat va dura tratamentul, precum si costul final. In cazul clinicilor ABC Eurodent, orice cost neprevazut, care poate sa apara in timpul tratamentului, este suportat integral de clinica, respectandu-se astfel intelegerea initiala.

 

         Un alt punct forte al turismului dentar in Romania este acela ca, pe durata tratamentului, pacientii pot vizita si obiectivele turistice care pot fi recomandate chiar de catre medicii stomatologi.

 

          Pe primul loc in topse afla Ungaria, datorita numarului mare de clinici stomatologice specializate pe turism dentar. Preturile implanturilor realizate aici sunt insa mai mari, pornind de la 700 de euro, fata de Romania, unde cel mai ieftin implant dentar costa putin peste 500 de euro. In acelasi top mai intra Croatia si Bulgaria.

 

 
Programare