ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie maxilo-facială Chirurgie maxilo-facială Bucuresti

Pana la ce varsta iti poti pune implant dentar si care sunt sansele de reusita

Pana la ce varsta iti poti pune implant dentar si care sunt sansele de reusita
Autor: PR Red Spot

             Cererea pentru implanturi dentare este in crestere. In clinicile noastre, in 2017, numarul pacientilor care au beneficiat de aceasta interventie a crescut cu 10% fata de anul precedent. Explicatia este simpla. Pacientii au inteles importanta inlocuirii dintilor lipsa si faptul ca este cea mai buna varianta. Chiar si asa, exista mereu intrebarea: Pana la ce varsta sunt eligibil pentru implant dentar? Pentru a raspunde la aceasta intrebare am stat de vorba cu dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu specializare in implantologie, clinicile ABC Eurodent..

           

              Nu exista limita de varsta pentru implantul dentar, aceasta procedura fiind indicata tuturor adultilor, asadar persoanelor care au peste 18 ani. Important este ca pacientul sa fi incheiat perioada de crestere si dezvoltare a structurilor oasoase. Cei mai multi dintre pacientii clinicilor ABC Eurodent au intre 30 si 55 de ani, desi exista si situatii extreme pentru restaurarile dentare complexe. Am avut atat cazuri de pacienti de 23 de ani care au dorit sa isi inlocuiasca dintii lipsa, cat si pacienti de 80 de ani, cu interventii de succes, fara complicatii ulterioare, spune dr. Cristian Irimia.

           

            Asadar, inserarea fara probleme a implantului dentar nu tine de varsta inaintata a pacientului. Probleme de sanatate pot fi insa o piedica. De exemplu, diabetul, angina pectorala, aritmia, bolile endocrine sau seropozivitatea influenteaza procesul normal de vindecare si pot compromite osteointegrarea implantului dentar. Cu toate acestea, existenta unei boli nu inseamna contraindicatie totala in ceea ce priveste tratamentulcu implant si nu modifica prognoza pe termen lung a acestuia, in cazul in care boala este tinuta sub control prin tratament si medicatie corespunzatoare.

 

            De asemenea, exista si o serie de factori medicali care pot influenta tratamentul stomatologic. Pacientii cu cantitate insuficienta de os, boli parodontale, cei care au sinusurile maxilare coborate, sufera de bruxismsau prezinta dezechilibru ocluzal vor intampina probleme in realizarea implantului. Nici in astfel de cazuri nu este interzis tratamentul, ci un specialist bun va gasi o serie de solutii pentru tratarea problemei respective, dupa care va trece la implantare.

 

            In concluzie, nu varsta este o problema atunci cand vine vorba de implant dentar, ci problemele medicale ce pot sa apara odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, un aspect foarte important care trebuie luat in calcul este perioada care trece de la extractia dintelui pana la inserarea surubului. Cu cat aceasta este mai lunga, cu atat riscul este mai mare ca osul sa se atrofieze si sa se retraga, iar dintii de langa sa isi modifice pozitia, ingreunand sau impiedicand chiar realizarea tratamentului, in functie de caz.

 

            Ai grija si ce specialist alegi, precum si clinica la care mergi, aceastea fiind aspecte foarte importante in reusita tratamentului. Despre criteriile de alegere si cum pot influenta acestea rata de succes a implantului, gasesti mai multe aici.