ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Bucuresti

Tratamente naturiste pentru durerile de dinti: recomandate sau nu?

Tratamente naturiste pentru durerile de dinti: recomandate sau nu?
Autor: PR Red Spot

 

            Durerea de dinti, acea senzatie ingrozitoare pe care ai simtit-o macar o data in viata si de care te temi poate cel mai tare. Daca ai trecut prin asa ceva, stii deja ca aceasta apare in cele mai nepotrivite momente: noaptea, in weekend sau atunci cand esti plecat din oras sau chiar din tara si nu stii niciun cabinet stomatologic de incredere. Si ce faci in astfel de situatii? Cauti pe internet solutii? Afla ca nu este deloc o varianta de luat in calcul, caci sfaturile celor care nu sunt specialisti in domeniu iti pot face mai mult rau. Ce trebuie sa faci si cum te tratezi corect, aflam de la dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog in clinicile ABC Eurodent.

 

          Daca ar fi sa o luam cu inceputul, esential pentru a scapa de durerea de dinti este sa mergi periodic la controlul stomatologic. Astfel, te asiguri ca nu ai nicio carie ascunsa sau afectiune care iti poate declansa durerea. In cazul in care, totusi, nu ai mai ajuns de ceva vreme la dentist si apare aceasta senzatie, primul pas este sa iti faci imediat o programare. Tine minte: doar stomatologul te poate scapa de durere si, in niciun caz tratamentele naturiste gasite pe internet, care nu doar ca nu trateaza, dar pot agrava infectia, irita mucoasa sau provoca arsuri. Daca totusi nu poti suporta durerea pana ajungi in cabinet, mergi la farmacie si cere un analgezic. Ai grija sa fie unul la care sa nu fi alergic, spune dr. Bilal Takouzli.

 

            Explicatia este simpla, spun specialistii. Durerea de dinti este cauzata, de cele mai multe ori, de o carie care a avansat rapid si a ajuns la pulpa dentara, de o necroza a nervului, o infectie, fractura dentara sau parodontopatie. Exista si situatii in care durerea dentara nu este cauzata de o afectiune locala, precum cancerul oral, cand durerea cuprinde mai multi dinti simultan. Durerea poate sa apara chiar si in cazul unui infarct miocardic. De aceea, atunci cand apare, aceasta durere nu trebuie neglijata, fiind obligatoriu sa ajungi la specialist.

Drept urmare, este lesne de inteles ca tratamentele naturiste nu au cum sa trateze astfel de afectiuni. De exemplu, remediul cu alcool si piper, recomandat pe internet pentru ameliorarea durerii de dinti, nu face decat sa amorteasca pentru cateva minute zona. In schimb, combinatia iti poate arde gingia, cauzand dureri si mai mari. De asemenea, usturoiul aplicat pe dintele care doare poate sa agraveze eventuala infectie. Efecte adverse pot avea si hreanul, tinctura de ardei iute sau sucul de lamaie. Oricat de bine ar suna aceste remedii, ele nu pot lua locul unui tratament recomandat de medicul dentist.    

 

             Pentru a tine, totusi, sub control durerea, pana ajungi in cabinet, ai grija sa eviti bauturile sau alimentele reci sau fierbinti, mestecarea pe partea cu dintele dureros, fumatul si consumul de alcool. Poti pune comprese reci, dar nu direct gheata, pe obraz, in zona dureroasa sau poti turna o fiola de algocalmin sau xilina pe masea. Tine minte, daca durerea se opreste, asta nu inseamna ca ai scapat si de problema. Cel mai probabil, infectia avanseaza si poate crea complicatii mult mai mari.

 

              In concluzie, pentru rezolvarea durerilor de dinti este necesar sa mergi la stomatolog! Va fi nevoie de o radiografie dentara, iar in functie de rezultat, medicul va stabili care este planul de tratament. Acesta poate consta in scoaterea nervului, tratarea infectiei si montarea unei coroane sau, in cazuri mai grave, chiar in extractia dintelui, urmata de implant dentar. Varianta cea mai putin dureroasa si costisitoare este, insa, controlul periodi

 
Programare