ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Bucuresti

De ce costa atat de mult un implant dentar?

De ce costa atat de mult un implant dentar?
Autor: PR Red Spot

            Cat costa un implant dentar. Este prima intrebare pe care si-o pune orice pacient caruia ii lipsesc unul sau mai multi dinti. Dupa ce aflam costul, care este destul de mare comparativ cu veniturile noastre (ne referim aici la medie), ne intrebam de ce si care ar fi solutia.

           

            Cand vine vorba de un dinte sau mai multi lipsa, nu partea estetica este esentiala. Este clar ca situatia nu poate ramane asa si ca trebuie sa iei masuri. Astfel, ajungi la cea mai buna varianta: implantul dentar. Implanturile dentare costa intre 350 si 1000 de euro, sume destul de mari pentru majoritatea romanilor, mai ales daca trebuie sa inlocuiesti 2 sau 3 dinti. De ce nu trebuie sa te intoarca din drum pretul, ne spune dr. Cristian Irimia, stomatolog ABC Eurodent, cu competenta in implantologie.

 

            Foarte multi pacienti ajung in clinica noastra pentru gasi o solutie pentru a inlocui dintii lipsa. Atunci cand le prezint variantele pe care le au la dispozitie, le mentionez faptul ca implantul dentar este cea mai sigura solutie, cea mai rezistenta, cat si cea mai confortabila. Iar urmatoarea lor intrebare este cat costa? O intrebare normala, de altfel. Insa, atunci cand aud despre cat este vorba, multi pacienti au tendinta de a renunta la tratament. Din fericire, atunci cand le explic de ce costurile sunt par mari si le prezint si variantele de plata, precum creditul nostru “Zambet cu buletinul, situatia se schimba,”spune dr. Cristian Irimia.

           

            Trebuie sa stii ca un implant de calitate costa mai mult datorita materialului scump din care este creat. Acesta trebuie sa fie biocompatibil sisa reziste cat mai mult in timp. Medicii cu experienta lucreaza cu anumite branduri de implanturi, pentru ca acestea si-au demonstrat eficienta in cadrul numeroaselor tratamente.

           

            In costul implantului propriu-zis intra si celelalte materiale si substante care se folosesc in timpul interventiei, precum anestezicul, care trebuie ales in functie de mai multi factori, astfel incat pretul lui difera de la pacient la pacient. In plus, unele proceduri de inserare a implantului sunt mai complexe si presupun si aditie de os, membrana sau plasma care, fie se recolteaza pe loc de la pacient, fie sunt sintetice. Toate acestea sunt necesare atunci cand suportul osos nu este suficient pentru sustinerea implantului. Bineinteles, si acestea costa in plus.

 

            Atunci cand analizezi costul implantului, trebuie sa te mai gandesti ca acesta include manopera, care nu este deloc usoara, fiind vorba despre o interventie chirurgicala ce presupune, pe langa competenta medicului, si ajutor din partea unui alt cadru medical - daca este cazul - si a asistentei.

            Asa cum spuneam, experienta medicului este, de asemenea, de luat in calcul. Un medic cu competenta in implantologie a investit timp si bani in aceasta calificare, tocmai pentru ca rezultatul interventiilor sale sa fie mereu unul favorabil. De asemenea, un medic bun participa constant la conferinte si cursuri pentru a se perfectiona. Asadar, anii de experienta in acest domeniu iti ofera siguranta ca nu vei avea probleme in urma procedurii.

           

            Reusita unei interventii de inserare a implantului dentar consta si in tehnologia folosita in cabinet, pe langa toate cele de mai sus. Garantia lucrarii realizate, detalierea procedurii, respectarea standardelor internationale de calitate si igiena pot influenta, de asemenea, costul implantului pentru ca si acestea presupun folosirea mai multor resurse medicale.

 

            In concluzie, asigura-te ca esti bine informat despre clinica si medicul care iti va realiza aceasta procedura, pentru ca de acestea depinde succesul implantului. Cand vine vorba despre sanatatea ta, nu alege pretul cel mai mic caci este posibil sa ai mai mult de suferit decat de castigat. Si in niciun caz, nu te gandi sa renunti! Este cel mai mare rau pe care ti-l poti face.

 

 
Programare