ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

Surprizele unei consultatii stomatologice

Surprizele unei consultatii stomatologice
Autor: PR Red Spot

Ajungem la dentist atunci cand incepe sa doara. Nu e chiar o regula, dar se intampla in majoritatea cazurilor, pe principiul: daca nu doare, nu e nicio problema. Fals.Un control periodic poate scoate la iveala o serie de afectiuni care nu se vad cu ochiul liber, de catre pacient, sau care incep sa deranjeze atunci cand poate fi destul de dificil sa le tratezi. Dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog ABC Eurodent, ne spune care sunt problemele pe care le poti depista la un simplu control.

 

Cand vii la control, intre medic si pacient are loco discutie despre bolile si afectiunile pe care acesta le are sau le-a avut. In urma acestor date, stomatologul stie deja care sunt o parte problemele dentare ce ar putea sa apara. De exemplu, diabetul zaharat poate duce rapid la dezvoltarea unor afectiuni la nivelul gingiei. Trecem apoi la examinarea propriu-zisa, in cadrul careia pot iesi la iveala o serie de afectiuni, spune dr. Bilal Takouzli.

           

Cele mai frecvente situatii sunt cele in care medicul constata ca pacientul are nevoie de un detartraj si un periaj profesional. Acest lucru se intampla atunci cand placa bacteriana nu este curatata corespunzator prin periaj si folosirea atei dentare si a apei de gura, si se transforma in tartru. Necuratarea acestuia duce la aparitia problemelor gingivale, respiratie urat mirositoare si chiar paradontoza.

           

Cariile ascunse sunt urmatoarele pe lista problemelor ce pot fi depistate la un simplu control stomatologic. Acestea fie sunt in stadiu incipient, si doar ochiul dentistului le poate observa, fie sunt interdentare sau situate in partea din spate a dintilor. De multe ori, acestea avanseaza fara ca tu sa iti dai seama, in interiorul dintelui, iar infectia ajunge la radacina. De aici pana la extractie nu mai este deloc mult. De aceea, atunci cand mergi la control, este obligatoriu sa ai la tine si o radiografie panoramica. Astfel, medicul poate sa vada ce se ascunde in interiorul dintelui si poate propune planul de tratament.

           

De asemenea, in cadrul consultului, medicul verifica plombele deja existente, daca si-au modificat culoarea, daca s-au fisurat sau daca au aparut carii in jurul lor. Depistate la timp, aceste probleme pot fi remediate mult mai usor si cu bani mai putini.

           

O alta problema care poate fi depistata de catre stomatolog este muscatura incorecta. Acesta analizeaza ocluzia, atat static, cat si dinamic, pentru a observa daca exista probleme sau modificari din cauza uzurii sau a unei muscaturi dezechilibrate, necorespunzatoare. 

           

Asadar, prin controlul periodic se poate depista la timp orice afectiune stomatologica, al carei tratamentpoate deveni costisitor, dureros si consumator de timp.

 
Programare