Abuzul de alcool și comportamentul sexual iresponsabil ar putea fi anticipate printr-un simplu chestionar

©

Autor:

Abuzul de alcool și comportamentul sexual iresponsabil ar putea fi anticipate printr-un simplu chestionar
Cercetătorii din domeniul științelor sociale caută de mult timp o metodă cât mai precisă care să dezvăluie probabilitatea ca o persoană să aibă un comportament problematic în viitor, cum ar fi consumul de droguri. De-a lungul anilor, expeții în economie, psihologie și sănătate publică au creat sute de chestionare pentru a afla cine va suferi de alcoolism sau va avea un comportament sexual iresponsabil.

În cadrul unui nou studiu, profesorii Valerie Reyna și Evan Wilhelms de la Vassar College au conceput un chestionar de 12 întrebări care s-a dovedit a fi superior celor existente până acum. Întrebările reprezintă diferite formulări pentru a afla dacă cel care răspunde este de acord cu principiul «suferi pe moment, câștigi mai târziu».

Noul chestionar - Gist Scale - poate prezice acest tip de comportament cu o mai mare acuratețe, totodată fiind mai scurt și mai simplu decât chestionarele anterioare.

Lucrarea „Gist of Delay of Gratification: Understanding and Predicting Problem Behaviors” a apărut în revista Journal of Behavioral Decision Making.

„Persoanele care abuzează frecvent de alcool, consumă droguri, împrumută bani inutil, sau au relații sexuale neprotejate, cu parteneri multipli, sunt cel mai puțin de acord cu conceptul de a suferi pe moment, cu scopul unei recompense ulterioare. În schimb, sunt mai degrabă de acord cu principiul «distrează-te acum și nu-ți face griji pentru ziua de mâine»”, spune Reyna.

Autorii studiului remarcă faptul că în toate culturile se găsesc aforisme ce încurajează amânarea recompensei, aceasta fiind o aptitudine ce poate fi obținută prin exercițiu. „Este important să-i învățăm pe tineri că efortul și suferința fac parte din viață și trebuie să fie anticipate. Neabaterea de la curs și păstrarea obiectivului în minte sunt valori care fac diferența în viață și care pot fi predate copiilor.”, spune Reyna.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 01-11-2016 | creare: 01-11-2016 | Vizite: 1186
Bibliografie
Simple questionnaire predicts unprotected sex, binge drinking, link: https://medicalxpress.com/news/2016-11-simple-questionnaire-unprotected-sex-binge.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: