ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi
  • Ești dezamăgit de tentativele anterioare de a scădea în greutate sau de a-ți normaliza glicemia ori tensiunea arterială?
  • Sunt momente în care te simți copleșit de toate cerințele pe care societatea și industria dietelor fel de fel le au față de tine? 
  • Crezi că despre alimentație sănătoasă este mai ușor să vorbești, dar aproape imposibil de pus în practică?
  • În preajma mâncării simți că nu ai control, indiferent de bunele tale intenții de a avea o alimentație echilibrată?
  • Ai obosit să cauți soluții pentru că tot ce ai încercat până acum nu a avut rezul

 

Cu aceste frustrări mă întâlnesc frecvent în practica zilnică și vreau să îți spun că se poate și altfel.

 

Deși am fost învățați să credem că dieta = restricție și orice obiectiv nutrițional îți propui, acesta poate fi obținut automat prin înfometare sau prin interdicția totală a alimentelor cele mai dragi, AFLĂ că lucrurile stau total diferit.

 

Personalizarea indicațiilor nutriționale și asistența permanentă din partea specialistului te ajută să faci schimbări sustenabile care să facă diferența pentru sănătatea ta. De exemplu:

 

  • Dacă vrei să ai o greutate sănătoasă, îți pot spune ce anume poți să incluzi în alimentație și care sunt porțiile potrivite pentru tine, fără a fi nevoie să renunți în totalitate la mâncărurile favorite.

  • Dacă ai diabet, te pot ajuta să îți echilibrezi glicemia, fără a fi nevoie să renunți la pâine, fructe, cartofi, surse de cabohidrați/glucide în general.

  • Dacă ai tulburări hormonale ale tiroidei sau la nivelul ovarelor, pot să îți explic cum acestea îți pot influența alegerile alimentare și evoluția greutății. Apoi împreună găsim strategii nutriționale echilibrate concepute pentru nevoile tale unice. 

 

Cum ar fi dacă în locul la „Cu ce dietă pot slăbi repede (sau ce dorești să obții prin optimizarea alimentației)?” te-ai întreba „Ce anume trebuie să fac dacă îmi pasă de corpul meu și vreau să fiu sănătos/oasă, însă nu vreau să fiu la dietă?” 

 

Reține că:

A fi slab ≠ A fi sănătos

A fi vegan ≠ A fi sănătos

A ține cure detox ≠ A fi sănătos

A mânca în deficit caloric ≠ A mânca sănătos

A renunța la carbohidrați ≠ A avea glicemii bune

 

A fi sănătos înseamnă a fi blând/ă cu propriul corp, a face alegeri sănătoase în mai multe compartimente ale stilului de viață - somn, mișcare, consum de alcool, tutun, a avea răbdare și a construi o relație sănătoasă cu mâncarea și propriul sine. Lucruri care durează, presupun efort și scopul este de a fi permanente.

 

Ești pregătit/ă să faci o schimbare pentru sănătatea ta?

 

Mihaela Acasandrei 

Nutriționist Dietetician, educator în diabet, specialist în managementul obezității

 

 

 

Ultimele recomandări de la pacienți:

01-04-2021
Gache Cristina, 41 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Am apelat la serviciile dnei nutritionist in urma efectuarii unui set de analize de baza, care m-au ingrijorat...aveam glicemia usor marita, lipsa de vit D, etc... In plus, eram mereu obosita, nervoasa si lipsita de vlaga si de chef pentru orice fel de activitate, ma obosea pana si verificatul temelor baiatului. Si baiatul nu era chiar ok dpdv alimentar, avand si o anemie feripriva. Dna nutritionst a fost foarte rabdatoare, draguta si atenta...a gasit o cale de mijloc pentru amandoi, astfel incat am reusit sa ne schimbam stilul de a manca. Am reusit sa slabesc cca 10 kg, din care 2.5 kg de pe organe. Mai am de muncit in continuare cu poftele si cu mancatul haotic, eu avand si program haotic, sunt pe fuga mereu. Baiatului i-au iesit bune analizele la feritina, ceea ce ma bucura. Acum avem energie sa iesim la plimbare, suntem mai atenti, mai vioi si mai odihniti. Si cel mai imbucurator este faptul ca regimul se bazeaza pe ce ai in camara sau in frigider, nu implica cine stie ce costuri exorbitante sau alimente nemaiauzite. Mananci absolut orice fel de mancare, chiar si mici gustari dulci(care ajuta maxim la psihic). Pentru mine este mai mult un curs de educatie alimentara...

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare