Acneea adolescenților ar putea fi o stare inflamatorie naturală și tranzitorie
Autor: Teodorescu Mihai

De asemenea, cercetătorii sugerează ca viitoarele tratamente împotriva acneei apărută în adolescență să se concentreze pe promovarea mecanismelor care restabilesc homeostazia între pielea facială și mediul său chimic și microbian.
Conform datelor imunologice și dermatologice, schimbările bruște ale compoziției microbiotei în glandele sebacee în perioada adolescenței și producția crescută de sebum pot avea ca rezultat un răspuns inflamator care înlocuiește gazda homeostatică anterioară, ceea ce duce la manifestarea acneei. Deși cercetarea actuală contestă gândirea convențională, datele incluse pot explica caracteristicile clinice speciale ale acneei în adolescență. Totodată, dovezile acumulate după studiile de laborator efectuate pe șoareci arată o întărire pe termen scurt a unor microbi comensali pe piele, ce pot iniția acumularea de celule limfocite citotoxice producătoare de citokine pro-inflamatorii. Datele evidențiază o creștere a numărului de citokine pe pielea lezată de acnee, comparativ cu pielea sănătoasă.
Autorii studiului susțin că producția ridicată de sebum la adolescenți ar putea fi esențială pentru ca inflamația să fie inițiată. Mecanismele de inițiere, amplificare, perpetuare sau vindecare a acneei ar putea avea căi comune cu afecțiuni care apar în alte sisteme de organe, astfel că o varietate de condiții patologice ar putea fi mai bine înțelese, prin intermediul cunoștințelor obținute la o scară mai largă, în urma cercetărilor actuale. Oamenii de știință consideră că viitoarele cercetări ar trebui să se concentreze pe identificarea unor moduri de rezolvare a acneei în mod spontan, fie prin reducerea producției de sebum, reglarea funcției imunitare cutanate sau prin îmbunătățirea integrității pielii.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Eczema iritativă și dermatita alergică de contact, diferențiate printr-o nouă metodă de diagnostic
- Legătura dintre numărul de alunițe și cancerul de piele
- Un nanosistem recent descoperit ar putea crește eficiența tratamentului pentru melanom
- Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
- Acneea - o mare problemă!
- Acnee juvenila.. dupa ce m-am expus la soare vara trecuta
- Acneea dispare vreodata?
- Demodex Foliculorum + Stafilococ Alb Hemolitic
- Semne pe fata
- Acnee recidivată după isotretinoin oral
- Acnee si lipsa ciclului
- Acnee Adolescent
- Adolescenti si problemele hormonale
- Flora comensurala