Activitatea fizică ajută la îmbunătățirea sănătății creierului
Autor: Vasiliu Alina

Cercetătorii au utilizat o bază de date care cuprindea 1.206 scanări ale creierului.
Voluntarii (vârsta medie de 30 de ani) au fost supuÈ™i unor teste suplimentare. Primul test a fost un test de mers pe jos, iar fiecare persoană a fost rugată să meargă cât mai repede timp de 2 minute, urmând ca distanÈ›a să fie apoi măsurată. Voluntarii au fost apoi supuÈ™i unor teste cognitive, pentru a măsura factori precum memoria, claritatea, judecata È™i raÈ›ionamentul.
„Punctul forte al acestei lucrări este dimensiunea bazei de date. În mod normal, când analizăm date RMN, un eÈ™antion de 30 este destul de bun, dar această mare bază de date RMN ne-a permis să eliminăm factorii care pot induce în eroare È™i a consolidat considerabil analiza”, a declarat dr. Jonathan Repple, autorul studiului.
Testele au arătat că o performanță mai bună la un test de mers pe jos de 2 minute la adulÈ›i este asociată cu o performanță cognitivă mai bună È™i cu integritatea structurală a substanÈ›ei albe din creier: substanÈ›a albă sănătoasă ajută la îmbunătățirea vitezei È™i calității conexiunilor nervoase din creier.
Activitatea fizică duce la îmbunătățirea abilității cognitive, cum ar fi memoria È™i rezolvarea problemelor, precum È™i la schimbări structurale îmbunătățite în creier.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
intră pe forum