Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)

©

Autor:

Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)

În condițiile în care nu există deocamdată un tratament pentru boala Alzheimer, este imperios necesar să se identifice măsuri pentru prevenirea acestei afecțiuni și modalități de gestionare a simptomelor pentru cei care se confruntă deja cu boala, consideră autorul principal al unui studiu recent realizat de un panel de experți reuniți de University of British Columbia Okanagan.


Cercetătorii au analizat toate studiile existente până în prezent privind impactul activității fizice asupra bolii Alzheimer, un total de mai bine de 150 de studii care au vizat atât îmbunătățirea vieții pentru cei bolnavi, cât și riscul apariției bolii în funcție de nivelul activității fizice.


Concluzia generală a panelului a fost că mișcarea regulată ajută persoanele cu Alzheimer în îmbunătățirea mobilității, echilibrului și realizării activităților zilnice, precum și în privința funcționării cognitive generale. S-a observat totodată că vârstnicii care nu sufereau de Alzheimer și erau activi fizic, aveau un risc mai mic de a dezvolta această afecțiune, comparativ cu cei sedentari.


Autorii consideră că rezultatele sunt foarte importante, pentru că arată un consens care este totodată susținut științific în privința efectelor activității fizice asupra bolii Alzheimer. Pe baza acestor date se poate promova mult mai mult necesitatea activității fizice în rândul persoanelor de vârsta a treia.


Informații pe larg despre boala Alzheimer găsiți în acest articol.

 


Sursa: Science Daily


Data actualizare: 26-05-2019 | creare: 19-05-2017 | Vizite: 1526
Bibliografie
Exercising can protect the brain from Alzheimer's disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170516124023.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Alzheimer poate avea rădăcini încă din uterul mamei
  • Suplimentele de vitamine E și seleniu nu previn demența
  • Rezerva cognitivă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum