Activitatea fizică poate avea un rol mai puternic decât genele în longevitate

©

Autor:

Activitatea fizică poate avea un rol mai puternic decât genele în longevitate
Un nou studiu publicat în jurnalul Aging and Physical Activity, corelează gradul de acitivitate fizică și sedentarismul cu longevitatea, în funcție și predispoziția genetică a fiecărui individ.
Gradul scăzut de activitate fizică și timpul zilnic petrecut pe scaun par asociate unui risc mai mare de deces, iar cercetătorii de la Universitatea din California s-au întrebat în ce măsură se schimbă riscul în funcție de predispoziția genetică, pentru a favoriza ulterior o viață mai lungă.

Pentru a măsura activitatea fizică și sănătatea cardiovasculară, cercetătorii au analizat timp de șapte zile activitatea fizică a 5.446 de femei din Statele Unite, cu vârsta peste 63 de ani.

Conform studiului, niveluri mai ridicate de activitate fizică ușoară și activitate fizică constantă moderată au fost asociate cu un risc mai scăzut de deces, iar timpul sedentar a fost corelat cu un risc crescut de mortalitate.

Comportamentele pozitive ale stilului de viață precum exercițiile regulate și petrecerea redusă a timpului pe scaunul de birou, prelungesc viața. Genele predispun la o viață mai lungă, însă activitatea fizică este totuși relevată pentru obținerea longevității și creșterea calității vieții.

În concluzie, femeile în vârstă ar trebui să participe la activități fizice indiferent de gradul de intensitate, reducând astfel riscul de boală și decesul prematur.

sursa: Science Daily
foto: UC San Diego News Center

Data actualizare: 30-08-2022 | creare: 30-08-2022 | Vizite: 303
Bibliografie
Physical activity may have a stronger role than genes in longevity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220824152218.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou factor determinant pentru longevitate a fost identificat
  • 25 minute de mers zilnic ar putea prelungi cu 7 ani viața
  • Nașterea mai multor copii ar putea încetini îmbătrânirea la femei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum