Administrarea unei doze de rapel (booster) a vaccinului CoronaVac crește imunitatea împotriva COVID-19

©

Autor:

Administrarea unei doze de rapel (booster) a vaccinului CoronaVac crește imunitatea împotriva COVID-19
O doză suplimentară a vaccinului CoronaVac, dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech și utilizat în prezent în Chile sau China, administrat în prezent în două doze, întărește protecția împotriva virusului SARS-CoV-2, constată un studiu recent.
La 1 iunie, Organizația Mondială a Sănătății a aprobat utilizarea CoronaVac, vaccinul produs în China împotriva COVID-19, pentru a preveni infecția cu virusul SARS-CoV-2. În studiile clinice s-a demonstrat că CoronaVac previne îmbolnăvirea severă cu COVID-19, împreună cu un profil vizibil de siguranță și imunogenitate. În țările care au aprobat utilizarea CoronaVac, cercetările au arătat o creștere a anticorpilor inneutralizanți la 2 și 4 săptămâni după vaccinare. Cu toate acestea, au apărut mai multe date despre scăderea imunității vaccinurilor COVID-19 la șase luni după vaccinare. Pentru a combate acest declin al protecției, unele țări au optat pentru vaccinuri booster pentru a crește nivelul de anticorpi și pentru a întări astfel sistemul imunitar.

Într-un studiu recent publicat pe serverul MedRxiv, o echipă internațională de cercetători a testat CoronaVac ca injecție de rapel (doză a treia) și i-a măsurat efectele asupra imunității. Descoperirile lor au arătat creșteri ale anticorpilor neutralizanți și ale răspunsului celulelor T. În cadrul cercetărilor au fost incluși 129 de participanți care au primit două doze de CoronaVac din ianuarie până în martie 2021.

Cel mai înalt punct de neutralizare a avut loc la două săptămâni după a doua doză de vaccin. Cu toate acestea, capacitatea de neutralizare a scăzut la 4 săptămâni după a doua doză și a continuat să scadă la 5 luni după vaccinarea completă. Doză booster de vaccin a determinat creșterea de aproape 12 ori a anticorpilor neutralizanți, în comparație cu capacitatea de neutralizare observată la 5 luni după a doua doză. În plus, capacitatea de neutralizare după a treia doză a fost de 2 ori mai mare decât capacitatea de neutralizare la 2 săptămâni după a doua doză.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-11-2021 | creare: 26-11-2021 | Vizite: 340
Bibliografie
CoronaVac, China’s COVID-19 vaccine, as a booster shot, link: https://www.news-medical.net/news/20211121/CoronaVac-vaccine-booster-strengthens-protection-against-SARS-CoV-2.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Va fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19 în viitorul apropiat?
  • Inteligența artificială folosită pentru a accelera cercetările privind vaccinurile și tratamentele împotriva COVID-19
  • Primul vaccin COVID-19 este sigur și determină răspuns imun rapid la specia umană
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum