Adulții care renunță la micul dejun sunt mai susceptibili să piardă nutrienți

©

Autor:

Adulții care renunță la micul dejun sunt mai susceptibili să piardă nutrienți

Un studiu realizat de Universitatea Ohio și publicat în Proceedings of the Nutrition Society sugerează că adulții ce ratează micul dejun, vor pierde nutrienți cheie ce se găsesc în mesele specifice dimineții.
Analizând peste 30.000 de adulți americani, s-a demonstrat că omiterea alimentelor specifice dimineții precum fructe bogate in vitamina C, lapte bogat în calciu, cereale bogate în fibre, vitamine sau minerale, pot lăsa adulții fără acesți nutrienți pe întreaga zi.


S-a observat faptul că există un decalaj nutrițional din cauza faptului că dacă aceste alimente sunt evitate la micul dejun, ele nu vor mai fi consumate deloc în acea zi.


Conform Departamentului de Agricultură din SUA, calciu, potasiu, fibrele și vitamina D, sunt considerate „ componente dietetice de sănătate publică”.


Majoritatea cercetărilor legate de micul dejun, s-au focusat pe efectele meselor ratate asupra copiilor, ce se confruntă cu dificultăți de atenție, concentrare sau comportament.


Pentru acest studiu s-au utilizat date de la 30.889 de adulți cu vârsta de 19 ani, participând la sondaj între 2005 și 2016.
Participanții raportează orele în care mănâncă și dacă este o masă sau doar o gustare. Astfel, cercetătorii acestui studiu pot stabili dacă acea persoană, de obicei, mănâncă micul dejun sau sare peste acesta.


Rezultatul acestui eșantion a fost că aproximativ 4.924 dintre participanți omit, de obicei, micul dejun.


S-a constatat că cei ce omit micul dejun au mult mai puține vitamine și minerale față de cei ce consumă micul dejun. Aceste carențe s-au observat în special la nivel de folat, calciu, fier și vitaminele A, B1, B2, B3, C și D.


Conform Indicelul Alimentației Sănătoase din 2015, persoanele ce sar peste micul dejun au avut o dietă globală de calitate mult mai slabă.


Aceste persoane sunt mult mai predispuse să consume cantități mai mari de zaharuri, carbohidrați și grăsimi pe parcursul zilei, din cauza unui număr mai mare de gustări.


Deși cei ce iau micul dejun consumă mai multe calorii totale față de cei ce sar peste acesta, prânzul, cina și gustările au fost mult mai bogate în calorii pentru persoanele ce au sărit micul dejun.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 22-06-2021 | creare: 22-06-2021 | Vizite: 338
Bibliografie
Adults who skip morning meal likely to miss out on nutrients, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210615132207.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul celor mai multor calorii din zi la micul dejun reduce foamea pe parcursul zilei, dar nu favorizează pierderea în greutate
  • Un mic dejun bogat în protine amplifică sațietatea și puterea de concentrare la femeile obeze
  • Un mic dejun sănătos în fiecare zi este important pentru motivația și performanța elevilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum