ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Pneumologie Pneumologie Bucuresti

Anunțuri & noutăți

01-12-2015

Campania Dose Excellence

Campania Dose Excellence
În fiecare centru medical Affidea, siguranța pacienților este o preocupare principală. Mai multe proceduri au fost implementate în acest sens pentru siguranța pacienților și furnizarea celor mai bune rezultate medicale.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre măsurile cheie pe care Affidea le-a luat pentru a oferi standarde de siguranță la nivel organizațional în toate centrele sale și pentru fiecare dintre pacienții săi.

CT și Doza de radiație la Affidea

CT este un echipament de diagnostic imagistic care folosește raze X pentru a produce imagini detaliate ale structurilor interne ale organismului.

Nivelul dozei de radiații necesară pentru a produce imagini de diagnostic depinde de numeroși factori cum ar fi vârsta și Indicele de Masă Corporală al pacientului, dar și de zona corpului examinată imagistic. În acest scop, protocoalele de examinare trebuie să fie definite de un grup selectat de experți.

Ce facem pentru a ne proteja pacienții

Affidea a lansat o Campanie extinsă la nivelul întregii companii, numită Dose Excellence, pentru a face investigațiile CT cât mai sigure posibil.

Campania Dose Excellence

Affidea s-a angajat în minimizarea nivelului dozei de radiații folosită pentru siguranța pacientului, totuși, o anumită doză de radiații este necesară pentru a oferi imagini detaliate pentru un diagnostic corect.

Astfel, aplicăm principiul ALARA (Cât mai Scăzut Posibil în Mod Rezonabil) în ceea ce privește doza de radiații.

Aceasta se obține prin:

Folosirea de echipament medical de înaltă performanță, care este supus verificărilor și modernizărilor periodice, conform standardelor stricte ale companiei
Programe riguroase de control al calității echipamentelor, efectuate de către specialiștii noștri
Urmărirea dozei de radiații administrată pacienților și verificarea dozei cumulative, pentru a oferi informații eficiente pentru ajustarea dozajului
Instruirea personalului pentru optimizarea parametrilor protocoalelor CT, pentru administrarea celei mai mici doze de radiații fără a compromite calitatea imaginii.
Ne îngrijim de dumneavoastră mai mult decât știți

Pentru Affidea, siguranța pacienților este o prioritate de aceea desfășurăm Campania Dose Excellence în fiecare centru CT din reţeaua noastră.

O locație implicată în campania Dose Excellence include:

1) Creșterea conștientizării privind doza de radiații, astfel încât toate persoanele din centru sunt implicate în politica noastră de optimizare a dozei folosite.

2) O echipă dedicată pentru optimizarea dozei de radiații, care evaluează datele înregistrate, optimizează protocoalele și dezvoltă cele mai bune practici medicale. Echipa include un medic radiolog, un tehnician, un fizician și un specialist în aplicații clinice.

3) Transparența: răspundem întrebărilor dumneavoastră și comunicăm în legătură cu doza de radiații și practicile aplicate pentru siguranța pacienților.

Puteți afla mai multe despre campania Affidea Dose Excellence pe site-ul www.affidea.ro
10-09-2014

Despre nevoile pacienţilor oncologici şi accesul la investigaţii de înaltă performanţă - Vasile Barbu, preşedinte ANPP

Despre nevoile pacienţilor oncologici şi accesul la investigaţii de înaltă performanţă - Vasile Barbu, preşedinte ANPP
Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, domnul Vasile Barbu, a vorbit pentru site-ul oficial al Euromedic România despre avantajele PET/CT, cea mai avansată investigaţie medicală de diagnosticare a cancerului, dar şi despre accesul pacienţilor la investigaţiile imagistice şi problema radioterapiei în România.

"PET/CT este o investigaţie absolut necesară, ea trebuie să facă parte din latura de prevenţie a complicaţiilor unui caz de cancer. Un medic curant nu poate continua terapia corespunzătoare fără să cunoască bine ce se întâmplă după fiecare episod terapeutic. De aceea, investigaţia PET-CT este esenţială în calitatea actului terapeutic oncologic", este de părere domnul Vasile Barbu, preşedinte ANPP.

Domnule Vasile Barbu, în fiecare an sunt depistate aproximativ 75.000 de noi cazuri de cancer, iar multe dintre acestea sunt depistate în fază terminală, când şansele de recuperare ale pacientului sunt mult mai mici. Din păcate, în România, nu se pune accentul pe depistarea precoce şi, cu atât mai puţin, pe prevenţie. Cât de importantă este depistarea precoce, în special în cazul cancerului?

Arhitectura sistemului de sănătate din România nu conţine servicii medicale preventive, desi la modul declarativ toată lumea este de acord că este esenţial să avem astfel de servicii, însă, în realitate, nu avem. Cu toate că din 2014 avem pachete de servicii medicale în cadrul cărora intră şi servicii preventive, în realitate, nu s-a facut nimic în acest sens pentru că sistemul nu este făcut de aşa natură, nu permite la ora actuală motivarea furnizorilor de servicii medicale private, însă, pe de altă parte, nici pacientul nu este educat, nu cunoaşte avantajele acestor servicii preventive.

Cel mai grav este faptul că pacientul care este determinat să solicite servicii medicale preventive este obligat să plătească sume uriaşe întrucât capacitatea de decontare a CNAS pentru servicii medicale în general este scăzută. Se ştie foarte bine că doar aproximativ 12 % din piaţa de investigaţii medicale paraclinice este decontat de către CNAS, în rest este decontat de către pacient.

Practic, cu asemenea capacitate de decontare a serviciilor medicale paraclinice, sistemul de sănătate nu poate asigura partea de prevenţie pentru că acest procent se referă nu numai la prevenţie ci şi la nevoile de diagnosticare. Cum să introducem noi prevenţia atât timp cât nu avem capacitatea să decontăm serviciile de investigaţii de diagnosticare?! Prevenţia se face prin evaluarea riscului pentru fiecare individ, de regulă investigaţia trebuie făcută atât clinic cât şi paraclinic.

Medicul nu are cum să precizeze factorii de risc doar cu un stetoscop, avem nevoie de investigaţii paraclinice, de imagistică, de laborator. Iată o primă cauză pentru care nu se poate face prevenţie, o primă cauză pentru care cancerul nu este depistat precoce. În România, actul medical în cancer este foarte costisitor comparativ cu rezultatele care se obţin pentru că este manageriat foarte prost. Avem şi situatii în care, chiar dacă a fost depistat precoce, este nevoie de o succesiune de intervenţii, de servicii medicale care să prevină complicaţia şi să ducă la vindecare. În Europa sunt foarte multe cazuri de vindecare, la noi majoritatea pacientilor mor cu zile pentru că sistemul nu permite.

Cancerul ar trebui tratat individual, medicii oncologi din judeţe ar trebui să devină pentru pacientul respectiv ca un medic de familie, ar trebui să fie tratat pacientul şi nu boala. Aceşti medici nu au această capacitate.

Aveti numeroase cazuri de pacienti pe care îi reprezentaţi care se află în situaţia de a duce o luptă grea nu doar cu boala, ci şi cu sistemul. Cum vedeţi accesul pacienţilor români la investigaţii imagistice moderne de diagnosticare?

Accesul este foarte dificil şi imposibil pentru categorii întregi sociale. Este un lux, în condiţiile în care diagnosticarea precoce este foarte importantă, iar acum tehnologiile medicale pentru eficientizare au ca soluţie imagistica, care este foarte importantă pentru precizarea diagnosticului.

Fiecare cetăţean are dreptul la viaţă, are dreptul la sănătate, de aceea trebuie să utilizăm tehnologii moderne care să permită medicului să precizeze diagnosticul corect şi să-i permită acestuia să se specializeze, să nu mai practice medicina secolului trecut.

Sunt medici acum care, de multe ori, sunt nevoiţi să bâjbâie în stabilirea diagnosticului, întârziind astfel aplicarea terapiei. Este foarte important ca aceste tehnologii noi să fie utilizate pentru că oferă eficienţă. Nu trebuie să ne sperie faptul că ele au costuri mari. Au costuri mari, dar în toată cascada de evenimente în ceea ce priveşte investigarea, tratamentul şi recuperarea pacientului, această cheltuială merită. Pe întreg lanţul, aceste investigaţii vor produce economii, dar cel mai important este faptul că pacientul depistat din timp este recuperat şi nu mai este o povară pentru societate.

Care este părerea dumneavoastră despre investigaţia PET/CT, pe care Euromedic a adus-o pentru prima dată în România în anul 2008? Cât de importantă este această investigaţie pentru ca pacientul să aibă parte de tratamentul corect, ţintit, personalizat cu efecte benefice maxime asupra pacienţilor?

PET/CT este o investigaţie absolut necesară, ea trebuie să facă parte din latura de prevenţie a complicaţiilor unui caz de cancer. Un medic curant nu poate continua terapia corespunzătoare fără să cunoască bine ce se întâmplă după fiecare episod terapeutic, iar PET/CT-ul este esenţial, nu există o altă cale de a constata cu precizie care este stadiul bolii, care trebuie să fie soluţia terapeutică în continuare. De aceea, investigaţia PET/CT este esenţială în calitatea actului terapeutic oncologic.
17-07-2014

Învăţăm de la 0 luni – Cursuri pentru bone şi bunici

Învăţăm de la 0 luni – Cursuri pentru bone şi bunici
Pentru că înţelegem grija mămicilor pentru bebeluşi şi nevoia de a-şi şti copiii în siguranţă alături de o persoană de încredere, care cunoaşte tehnicile de îngrijire ale nou-născutului, Euromedic Iaşi oferă cursuri de training medical pentru bone şi bunici.

Euromedic Iaşi organizează, începând cu 23 iulie 2014, cursuri speciale pentru bone şi bunici, pe o durată de 3 săptămâni cu tematică complexă pentru îngrijirea copilului de până la un an.

În fiecare marţi, timp de două săptămâni, în intervalul orar 17:00 – 19:00, medicul nostru pediatru, doamna Dr. Vochin Suzana, va oferi cursuri pentru bone şi bunici despre acordarea îngrijirilor corporale, primul ajutor, măsuri de igienă, alimentaţia copilului, dar şi informaţii despre cum pot educa copiii încă din primul an de viaţă.

În cea de-a treia săptămână, cursurile vor fi susţinute de către un psiholog cu experienţă în domeniu.

Cursul va avea loc în cadrul Policlinicii Euromedic Iaşi, situată în str. Armeană, nr 12, la intersecţia străzii Armeană cu Cuza Vodă.

Preţul cursului este de 230 de lei pentru sesiunea de trei săptămâni. Euromedic invită bonele şi bunicii la un curs de specializare pentru siguranţa bebeluşului!

Pentru programări, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0232.220.800.
17-07-2014

Euromedic te învaţă primii paşi în viaţa de părinte – Cursuri pentru mămici şi tătici

Euromedic te învaţă primii paşi în viaţa de părinte – Cursuri pentru mămici şi tătici
Dragă mămică,

Te pregăteşti să-i urezi bun venit pe lume micuţului tău sau tocmai te-ai întors acasă cu un nou membru al familiei? Noi te învăţăm primii paşi în viaţa de părinte.

Pentru că înţelegem cât de importante sunt primele momente din viaţa de părinte şi înţelegem nevoia de informare pe care o aveţi ca viitoare sau proaspete mămici, Euromedic Iaşi organizează timp de 5 săptămâni, începând cu 22 iulie 2014, cursul “Introducere în viaţa de părinte” pentru îngrijirea copilului de până la un an.

Medicul nostru pediatru, doamna Dr. Vochin Suzana, vă va învăţa cum să aveţi grijă de sănătatea bebeluşului, de la pregătirea casei pentru venirea copilului, până la evaluarea medicală şi nutriţia acestuia.

În ultima săptămână a cursului, oferită gratuit de către Euromedic, un psiholog cu experienţă în domeniu, vă va arăta cele mai eficiente tehnici de relaţionare cu copilului, dar şi noua perspectivă a relaţiei de cuplu de la apariţia bebeluşului.

Cursul va avea loc în cadrul Policlinicii Euromedic Iaşi, situată în str. Armeană, nr 12, la intersecţia străzii Armeană cu Cuza Vodă, în fiecare joi, între orele 17:00 – 19:00.

Vei învăţa despre:

- Pregatirea mamei – contactul cu maternitatea, lista cumpărăturilor pentru bebeluş, pregătirea casei pentru sosirea copilului;

- Cum să faci faţă primelor provocări.

- Date medicale pentru evaluarea copilului, atât în sala de naştere, cât şi la domiciliu.

- Alimentaţia bebeluşului în primul an.

- Profilaxie şi măsuri de prim ajutor - vaccinare, anemii, rahitism, infecţii, etc.

- Dezvoltarea somatică, neurologică şi psihologică în primul an.

- Relaţia cu copilul şi relaţia de cuplu la apariţia acestuia.

- Discutii interactive pe subiectele dezvoltate.

- Tombolă pentru părinţi şi alte surprize.

Şi viitorul tătic poate participa la cursurile de iniţiere în viaţa de părinte pentru doar 20 de lei în plus, iar la sfârşitul cursului îi oferim un atestat de absolvire, care-l va ajuta să beneficieze de 10 zile suplimentare de concediu pentru a sta alături de familie.

Pretul cursului: 380 lei/sesiunea de 4 saptamani pentru un singur participant sau 400 lei/ sesiunea de 4 săptamani pentru ambii părinţi. Cea de-a cincea săptămână a cursului este cadoul nostru pentru dumneavoastră.

Pentru programări, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0232.220.800.
16-07-2014

Euromedic anunță primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere în cazul CT

Euromedic anunță primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere în cazul CT
Euromedic International devine primul furnizor de servicii medicale ce va urmări, va împărtăși și va gestiona date ”dozimetrice” ale centrelor sale din diverse țări europene, în scopul optimizării dozei de iradiere administrată pacienților în urma unei investigații imagistice tip tomografie computerizată (CT).

Gestionarea eficientă a dozei de iradiere ionizantă aferentă imagisticii medicale a devenit un domeniu de interes major pentru radiologi, radiografi și administratorii de spitale din întreaga Europă, ţinând cont de legislația comunitară recentă, ce stipulează liniile directoare relevante pentru statele membre. Directiva Europeană stabileşte măsurile specifice pe care furnizorii de servicii medicale trebuie să le implementeze până în luna februarie 2018 cu privire la utilizarea radiației pentru tratamente și diagnostice medicale, inclusiv justificarea utilizării radiației și optimizarea dozei.

Convenția încheiată de Euromedic cu un furnizor lider de piață în domeniul soluțiilor de gestionare a dozelor, GE Healthcare, va permite aparatelor sale de diagnostic Computer Tomograf (CT) din nouă țări europene să fie conectate la soluția tehnologică „DoseWatch”, un program de Excelenţă a Dozei a companiei GE, ceea ce va face posibilă compararea, confruntarea și gestionarea administrării dozelor nu doar în cadrul unui centru sau chiar al unei regiuni, ci la nivelul mai multor țări europene.

“Această dezvoltare ne va ajuta să modelăm o nouă paradigmă privind siguranța pacienților,” a explicat Dimitris Moulavasilis, CEO al Euromedic International. “Valorificând dimensiunea internațională a companiei Euromedic, noi putem utiliza datele obținute de la aparatele noastre la nivelul întregii Europe, în mod continuu, pentru a dezvolta cele mai eficiente protocoale de doze. Programul de Excelență a Dozei al companiei GE cuprinde nu doar aspecte tehnologice, dar și instructive, astfel încât clinicienii noștri dețin întreaga expertiză necesară în privința managementului eficient al dozelor și al optimizării dozei, în beneficiul pacienților din clinicile noastre.”

Până la sfârșitul anului 2014, 70% din scanerele CT ale Euromedic din nouă țări vor fi dotate cu tehnologia DoseWatch, restul de 30 la sută urmând să fie conectate până la sfârșitul anului 2015.

"Dorim să oferim pacienţilor noştri nu doar servicii medicale de excelenţă, ci şi protecţie şi siguranţă pentru viaţa lor. Conform ECRI (Emergency Care Research Institute), radiaţiile date de un computer tomograf pot avea efecte secundare majore asupra unui pacient dacă doza de iradiere este prea mare. De aceea, susţinem performanţa însoţită de siguranţă. Medicii noştri vor beneficia de training-uri speciale astfel încât, folosind echipamente de imagistică înaltă performanţă, să poată măsura doza optimă pentru pacient pentru a minimiza efectele secundare, dar în acelaşi timp, să obţină o imagine clară pentru un diagnostic corect. Astfel, pacientul va şti că beneficiează de o investigaţie superioară, fără efecte secundare şi fără radiaţii majore care îi pot afecta sănătatea", a declarat Radu Gorduza, Country Manager Eurome dic Romania & Bulgaria.

Antoine Jomier, Director General pentru Doze al companiei GE Healthcare, a afirmat că, “în urma adoptării legislației comunitare, am observat un interest crescut din partea radiologilor și administratorilor de spitale din Europa privind gestionarea eficientă a dozelor în clinicile acestora. Cheia acestui lucru rezidă în leadership, cultură, perfecționare profesională continuă și utilizarea inteligentă a datelor. Euromedic va folosi datele generate la nivelul a nouă țări în scopul optimizării dozei în beneficiul pacienților săi. Noi suntem încântați să-i ajutăm în acest sens.”

Dintotdeauna, doza de iradiere a reprezentat un fapt acceptat de către medici în vederea obţinerii unei calităţi ridicate a imaginii. O radiație mai ridicată oferă o imagine mai clară, ceea ce poate conduce la un diagnostic mai sigur. Pe de altă parte, o doză foarte scăzută poate antrena o calitate insuficientă a imaginii pentru a stabili un diagnostic. Prin urmare, este foarte importantă obținerea unui echilibru între doză și calitatea imaginii, astfel încât printr-o doză optimizată, corect măsurată, medicul să poată obţine aceeaşi imagine clară, la o calitate ridicată, pentru un diagnostic corect.
 
Programare