Al XVI-lea Congres Național al Asociației Medicale Române

Data publicării: 07-05-2024

Perioada: 15-18 iunie 2024
Online

Continuând lunga tradiție și reafirmându-și importanța în comunitatea medicală academică din România, Asociația Medicală Română, alături de Academia Română și de Academia de Științe Medicale, organizează în perioada 14-18 iunie 2024, al XVI-lea Congres Național.

Deschiderea oficiala a evenimentului are loc pe 14 iunie și va fi marcată de Forumul AMR unde vor participa pe baza invitației primite consiliile societăților afiliate și partenere, academicieni, oameni de cultură și alte oficialități, precum și alte organisme importante în zona medicală.

În cadrul forumului președinții societăților vor avea ocazia să prezinte aspecte administrative, legislative, de politici de sănătate, granturi, finanțări, exemple de ghiduri de bune practici, experiența proprie în cadrul asociației la nivel național sau internațional.

Sperăm ca această primă ediție a Forumului AMR va cuprinde teme de interes general pentru asociațiile medicale și că va fi un nucleu de discuții între profesioniștii din sănătate.

Congresul se desfășoară în format online pe cea mai bună platformă profesională dedicată și va fi urmărit de peste 4000 de medici și profesioniști în sănătate.

Pentru a recompensa efortul și implicarea în cercetarea medicală și în promovarea învățâmântului și comunicării medicale, AMR încurajează și participarea medicilor sub 40 de ani, care pot contribui atât la sesiunile de conferințe plenare cat si la secțiunile de Comunicări Orale si Postere.

Cele mai valoroase lucrări vor fi premiate de Comisia de jurizare multidisciplinara prezidată de Acad. Constantin Ionescu-Tîrgoviște și de Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Vor fi acordate 10 premii naționale:
  • 1 premiu I
  • 2 premii II
  • 3 premii III
  • 4 mențiuni speciale

Astfel, fidelă dezideratului propus AMR își propune ca prin acest efort conjugat să se contribuie la repoziționarea medicinei și a profesioniștilor din sănătate acolo unde le este locul, în avangarda și elita societății românești și să contribuie major la comunicarea între toți operatorii din sănătate în scopul ultim de îmbunătățire a sănătății publice.
Sursa: Empire media&events, 07-05-2024, Vizualizari 668
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.