ROmedic Cabinete medicale Constanta Sexologie Sexologie Constanta

Sexologie

Dificultati sexuale: ejaculare precoce, disfunctii erectile, frigiditate, vaginism, dispareunie, lipsa dorintei sexuale, adictii sexuale, parafilia ( deviatie sexuala ), traume sexuale.
Consiliere individuala sau de cuplu, pentru cei ce isi doresc sa "deblocheze" sau sa-si imbunatateasca viata sexuala.
Sexologia ne ajuta sa:
- ne intelegem mai bine partenerul
- sa dam la o parte obstacolele din calea placerii sexuale
- sa descoperim metode eficace pentru a trezi propria sexualitate
- sa intretinem dorinta sexuala
- sa evitam monotonia si rutina
- sa gasim solutii in cazul dificultatilor sexuale: frigiditate, vaginism, ejaculare precoce, dificultati de erectie.
intr-un cuvant, sa invatam sa ne bucuram de sexualitate.
85% din disfunctiile sexuale au la baza nu o problema fizica, organica, ci psihica. Disfunctia sexuala este un simtom simbolic a unor probleme mai profunde. Scopul principal al tratamentului oferit prin psihosexologie fiind reorganizarea intrapsihica.
Interventiile psihoterapeutice vizeaza modificarea directa a scenariului sexual al persoanei, a credintelor irationale si a asteptarilor nerealiste. Se pune accentul pe reducerea anxietatii, ajutand persoana sa isi modifice cognitiile problematice referitoarea la functionarea sexuala. Sunt incluse aici: demolarea miturilor despre sexualitate, a credintelor, perceptiilor, gandurilor automate disfunctionale si inlocuirea lor cu cognitii pozitive, realiste, centrarea pe placere mai degraba decat pe performanta.
Un rol esential in depasirea disfunctiilor sexuale il joaca calitatea relatiei de cuplu: comunicarea si colaborarea ambilor parteneri pentru rezolvarea problemei sexuale. Psihosexologia isi propune sa evalueze experientele de comunicare, comuniune, coevolutie si coexistenta in cadrul modelului de cuplu, sa abordeze terapia starilor disfunctionale ale cuplului, din perspective analizei psihologice a intimitatii.
Dificultatile de dezvoltare: presiunile psihotraumatismelor, frustrarile, dramele pot duce la opriri in dezvoltarea psihica si emotionala, sau la regresiuni cu consecinte negative dintre cele mai variate, inclusive in spectrul sexual al fiintei umane: nevroze, tulburari de comportament, perversiuni sexuale, auto-erotism morbid, refugiu in imaginar, agresivitate etc. Aceste opriri, regresiuni interfereaza perturband confortul vietii sexuale a adultului creeand dificultati de relationare, de atasament, de comunicare, impotenta, tulburari de ejaculare, frigiditate, vaginism etc. Ele au un caracter personal si prin urmare, impun si o abordare personalizata a dificultatilor aparute.
daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare:
tel: 0726 227 085
e-mail: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro
Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna
MARIA STEFANIA BOLDEA
Psiholog. Psihoterapeut
TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA SIGURA SI CEA MAI BUNA !!