Alimentația poate influența riscul de diabet: postul intermitent, o soluție pentru reducerea riscului de apariție a bolii

©

Autor:

Alimentația poate influența riscul de diabet: postul intermitent, o soluție pentru reducerea riscului de apariție a bolii
Postul intermitent ar putea fi cheia pentru reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2, potrivit concluziilor unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, în colaborare cu omologi de la Institutul de Cercetare Medicală și de Sănătate din Australia de Sud.
Publicat în revista științifică Nature Medicine, studiul a comparat două diete diferite, una fiind o dietă de post intermitentă și cealaltă o dietă cu conținut redus de calorii, pentru a vedea care dintre ele este mai eficientă în prevenirea diabetului de tip 2. Peste 200 de participanți din Australia de Sud au fost recrutați în cadrul studiului, desfășurat pe o perioadă de 18 luni.

Participanții care au urmat dieta de post intermitent au postit timp de trei zile pe săptămână și au mâncat doar între orele 8:00 și 12:00 în acele zile. După 6 luni de la începerea studiului, participanții care au urmat dieta de post intermitent au prezentat o toleranță mai mare la glucoză decât cei care au urmat o dietă cu conținut redus de calorii.

Autorul principal al studiului, profesorul Leonie Heilbronn de la Adelaide Medical School, a declarat că „postul intermitent ar putea ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2”. Participanții care au urmat dieta de post intermitent au prezentat, de asemenea, o sensibilitate mai mare la insulină și o reducere mai mare a lipidelor din sânge.

Studiul actual aduce noi informații și alternative pentru persoanele predispuse la diabetul de tip 2 și ar putea fi utilizat ca o modalitate suplimentară de prevenire a acestei afecțiuni.

sursa: News Medical
foto: University of Adelaide Newsroom

Data actualizare: 08-04-2023 | creare: 08-04-2023 | Vizite: 295
Bibliografie
Fasting diet could be the key to reducing the risk of type 2 diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20230406/Fasting-diet-could-be-the-key-to-reducing-the-risk-of-type-2-diabetes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum