Analiza mișcărilor nanoparticulelor dezvăluie dacă celule canceroase sunt corect vizate de medicamente

©

Autor:

Analiza mișcărilor nanoparticulelor dezvăluie dacă celule canceroase sunt corect vizate de medicamente
Livrarea selectivă de agenți terapeutici împotriva tumorilor canceroase, considerat unul dintre obiectivele majore ale medicinei actuale, devine tot mai posibilă, după publicarea rezultatelor unui studiu efectuat de către o echipă de cercetare de la Universitatea de Nord-Vest.
Sistemele de administrare a medicamentelor țintite promit să trateze într-un mod eficient cancerul, fără distrugerea țesuturilor înconjurătoare sănătoase. Prin administrarea medicamentelor direct în zona bolnavă vor fi evitate efectele secundare deja cunoscute și cu care se confruntă mulți dintre pacienții bolnavi de cancer care optează pentru tramantul cu chimioterapie sau radiații. Această abordare promițătoare este valabilă doar dacă medicamentul își atinge ținta.

Cercetătorii au reușit să determine, prin analiza în timp real a mișcărilor nanoparticulelor, dacă medicamentele administrate își ating cu succes ținta. Studiul pe membranele canceroase a nanoparticulelor care au fost încărcate cu medicamente împotriva cancerului a evidențiat faptul că mișcările acestor nanoparticule dezvăluie dacă țesutul canceros a fost atins. Nanoparticulele care vizează cancerul se rotesc mai repede și se deplasează pe zone mai mari, astfel că analiza lor în timp real se poate face cu ușurință, cu aceeași ușurință fiind stabilit și dacă medicamentele își ating sau nu țintele propuse.

De-a lungul cercetărilor au existat controverse în ceea ce privește contactul pe care nanoparticulele îl aveau cu proteinele din corp. Specialiștii au considerat faptul că aceste proteine ar putea să împiedice abilitățile de țintire a particulelor. Îngrijorările acestora nu s-au confirmat, deoarece, chiar și atunci când au fost înconjurate de proteine aderente nespecifice, particulele care ținteau cancerul și-au menținut mișcările distincte, abilitatea lor de țintire nefiind inhibată.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-08-2019 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 499
Bibliografie
Nanoparticles' movements reveal whether they can successfully target cancer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190809143643.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
  • Eliminarea celulelor senescente poate vindeca fibroza pulmonară și cancerul
  • Cum pot fi livrate medicamentele doar în zonele din corp afectate de boală?
  •