ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Cluj-Napoca

Calea spre extraversiune

Calea spre extraversiune
Te știi introvert? Urmează câțiva pași spre extraversiune:
 
1. Păstrează echilibrul: singurătate versus comunicare. Pentru noi toți, timpii acordați nouă sunt la fel de importanți ca cei acordați celorlalți. Un introvertit autentic are tendința de a minimaliza rolul pe care semenii o au în viața noastră prin comunicare, empatie, emoții și sentimente pozitive, bună dispoziție și optimism. Aceasta nu presupune renunțarea la felul nostru de a fi, ci doar oferirea șanselor de a mări gradul de confort și satisfacție în relaționarea cu ceilalți.
 
2. Creșterea și diversificarea abilităților sociale. Disponibilitatea pentru creșterea și dezvoltarea aptitudinilor sociale schimbă parcursul social al unei persoane scoțând-o din anonimatul aparent confortabil și plasând-o în zona de comunicare și relaționare cu ceilalți. Stabilirea de contacte și discuțiile cu persoane necunoscute pot fi un bun antrenament.
 
3. Modifică-ți credințele limitative despre extrovertiți. Formarea unei imagini greșite despre extroverți are loc încă din copilărie. Pentru a identifica ce calități au extrovertiții scrie pe o parte a unei foi ce crezi despre ei, iar pe cealaltă parte aspectele pozitive esențiale ale extravertiților. Conștientizează-le!
 
4. Redu la minimum comunicarea pe internet, favorizând comunicarea directă, față în față, cu persoanele cunoscute și cu cele necunoscute, în felul acesta stabilind o comunicare complexă unde mesajele vocale și cele non-verbale vor fi mult mai nuanțate decât textul, conexiunile emoționale fiind mai accesibile și mai rapide în contactul direct.
 
5. Dacă ești introvertit sau timid, probabilitatea de a te simți inconfortabil în relaționarea socială este mai mare, de aceea este indicat să te implici în activități sociale, cunoscând și alte persoane și formându-ți noi cunoștințe și prieteni. Fii tu însuți în orice situație și comportă-te în mod natural!
 
Programare