Ansamblul World Doctors Orchestra susţine trei concerte caritabile în sprijinul persoanelor care suferă de epilepsie

Data publicării: 25-05-2016

Ansamblul World Doctors Orchestra va susţine în România trei concerte în scop caritabil, la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov, informează un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Concertele vor avea loc pe 26 mai în Cluj-Napoca, la Casa Universitarilor, pe 27 mai în Braşov, la Biserica Neagră, şi pe 28 mai în Bucureşti, la Ateneul Român.

Cele trei concerte pe care World Doctors Orchestra le are planificate în România fac parte dintr-un program amplu de sprijinire a persoanelor care suferă de epilepsie, program demarat de Cluburile Lions Cluj-Napoca.

Banii strânşi din vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru înfiinţarea reţelei naţionale de telemedicină pentru epilepsie.

World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu din care fac parte aproximativ o mie de medici din peste 50 de ţări din întreaga lume, scopul acestei orchestre fiind acela de a aminti că dreptul la sănătate, îngrijire şi condiţii medicale egale nu depinde de graniţe geografice sau de interese politice şi economice.

În 2016 a sosit rândul României să fie una dintre opririle grupului, iar cauza pe care o susţine World Doctors Orchestra la noi în ţară este legată de necesitatea înfiinţării reţelei naţionale de telemedicină pentru epilepsie, se arată în comunicatul citat.

Conform comunicatului, în România, specialiştii estimează aproximativ 400.000 de pacienţi care suferă de epilepsie, însă numărul declarat al persoanelor care sunt sub supraveghere medicală şi tratament medicamentos este de 150.000. Din cauza lipsei unui registru naţional, nu există o statistică precisă a celor afectaţi de epilepsie, iar monitorizarea este greu de realizat deoarece mulţi consideră epilepsia un stigmat social.

Procesul de diagnosticare al epilepsiei este unul complex, iar tratamentul se stabileşte doar în urma efectuării unei electroencefalograme (EEG), a unei anamneze şi a unui examen clinic amănunţit.

Proiectul înfiinţării reţelei de telemedicină pentru epilepsie este iniţiat de Cluburile Lions din Cluj-Napoca şi urmăreşte dotarea a cinci centre din ţară cu aparate video-EEG performante, crearea unei baze de date naţionale a pacienţilor cu epilepsie şi instruirea personalului medical şi a asistenţilor cu privire la folosirea corectă a acestor aparate.
Sursa: Agerpres, 25-05-2016, Vizualizari 352
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.