Antipsihoticele injectabile au fost asociate cu o reducere a spitalizărilor

©

Autor:

Antipsihoticele injectabile au fost asociate cu o reducere a spitalizărilor
Studiul realizat de Rutgers Health abordează eficacitatea antipsihoticelor injectabile cu acțiune prelungită (LAI) în comparație cu antipsihoticele orale în prevenirea reinternărilor psihiatrice la pacienții diagnosticați cu schizofrenie sau tulburare schizoafectivă. Aceste injecții pot dura de la două săptămâni la șase luni.
Cercetarea publicată în Journal of Clinical Psychopharmacology a comparat ratele de reinternare în 30 de zile ale pacienților externați cu antipsihotice injectabile cu acțiune prelungită sau antipsihotice orale între 1 august 2019 și 30 iunie 2022.

Rezultatele studiului indică o reducere de 75% a reinternărilor în 30 de zile pentru grupul tratat cu LAI (1,9%) în comparație cu grupul tratat cu antipsihotice orale (8,3%). De asemenea, s-a observat că doza medie echivalentă de clorpromazină a fost mai mare în grupul LAI (477,3 mg/zi) față de grupul cu antipsihotice orale (278,6 mg/zi). Utilizarea medicamentelor pentru tratamentul simptomelor extrapiramidale a fost similară între cele două grupuri, cu o prevalență de 22,3% în grupul LAI și 30,8% în grupul cu antipsihotice orale.

Studiul subliniază că antipsihoticele LAI pot reduce semnificativ reinternările în 30 de zile comparativ cu antipsihoticele orale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pacienților și la reducerea costurilor asistenței medicale. Rezultatele sugerează că injecțiile pot fi superioare datorită aderenței mai bune la tratament, nu neapărat datorită superiorității medicamentului injectabil.

Programele de încercare gratuită ale companiilor farmaceutice au facilitat accesul la antipsihoticele LAI în cadrul spitalului. Aceste constatări sugerează importanța accesului îmbunătățit la antipsihoticele LAI ca măsură de prevenire a reospitalizărilor psihiatrice.

sursa: MedicalXpress
foto: Victoria Emerson from Pexels

Data actualizare: 31-01-2024 | creare: 31-01-2024 | Vizite: 158
Bibliografie
Antipsychotic injections linked to a sharp drop in hospital readmissions, link: https://medicalxpress.com/news/2024-01-antipsychotic-linked-sharp-hospital-readmissions.html

Thaman, Pragya PharmD1; Kulig, Caitlin E. PharmD2; Greer, Daniel PharmD, BCPP2. Efficacy of Long-Acting Injectable Antipsychotics Versus Oral Antipsychotics in Preventing Psychiatric Rehospitalizations. Journal of Clinical Psychopharmacology ():10.1097/JCP.0000000000001810, January 17, 2024. | DOI: 10.1097/JCP.0000000000001810
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antipsihoticele - cum funcționează?
  • Copiii expuși prenatal la antipsihotice nu prezintă un risc crescut de tulburări de neurodezvoltare
  • Antipsihoticele cresc riscul de cancer de sân
  •