Aportul de apă și produsele cosmetice de brand create de dermatologi reduc acneea!

©

Autor:

Aportul de apă și produsele cosmetice de brand create de dermatologi reduc acneea!

Aproape toată lumea poate avea mici imperfecțiuni ale pielii în ziua de azi, deoarece aceasta este afectată de impurități. Unii oameni însă au pielea prea uscată sau prea grasă, iar asta predispune la anumite afecțiuni cutanate. De exemplu, acneea este asociată adesea cu pubertatea, însă ea poate să apară și la altă vârstă, în diferite manifestări.


Rutina expertă pentru tenul cu tendințe acneice

Un stil de viață sănătos și o rutină foarte bună pentru îngrijirea tenului ajută în combaterea simptomelor de acnee. Petele și acneea pielii apar pe față, dar și pe alte părți ale corpului, unde există mai multe glande sebacee. Acneea poate afecta și gâtul, decolteul, spatele, picioarele. Curățarea atentă a pielii cu apă, geluri de duș de calitate înaltă, sau în general cu produse cosmetice de brand poate ajuta în eliminarea semnelor de acnee.


Hidratarea pe tot parcursul zilei este extrem de importantă. Apa este elementul cheie pentru celulele sănătoase ale pielii. Mai multe cercetări ale oamenilor de știință au arătat că aportul de apă poate îmbunătăți aspectul pielii, poate reduce problemele pielii, cum este acneea. Porii înfundați cu impurități, coșurile și iritațiile au drept cauză, printre altele, acumularea de toxine din organism.


Dacă echilibrul acido-bazic este perturbat, apar semne de acnee, pete pe piele și chiar celulită. Pe lângă hidratarea corectă și alimentația sănătoasă poate îmbunătăți aspectul pielii. Consumând multă apă se elimină toxinele din organism, se normalizează metabolismul ce susține funcția de protecție a pielii și se restabilește echilibrul acido-bazic.

Produsele cosmetice CeraVe
Produsele cosmetice CeraVe au ingrediente active care previn imperfecțiunile pielii, tratează semnele cauzate de acnee și previn apariția acestei afecțiuni. Acestea sunt realizate sub control dermatologic și sunt testate prin studii clinice.


Spre exemplu, dacă se alege un produs cu argilă purificatoare de la CeraVe se poate ameliora aspectul porilor dilatați și se absoarbe excesul de sebum. Argila purificatoare curăță pielea de stratul de celule moarte cheratinizate, ajută în procesul de regenerare și stimulează reîntinerirea pielii prin anumite procese (de îndepărtare a punctelor negre, de vindecare a semnelor de acnee și reducere a excesului de sebum).


Un alt ingredient activ din produsele cosmetice CeraVe este acidul salicilic; acesta face pielea netedă, curată, uniformă, previne blocarea porilor de pe suprafața ei, asigură o exfoliere bună tenului cu tendință acneică. De asemenea, niacinamida din produse este un ingredient cu efect benefic asupra pielii, reduce inflamațiile și corectează petele pigmentare.


În general, astfel de produse cosmetice au ceramide importante pentru piele, care îndepărtează surplusul de sebum, reduc dezvoltarea imperfecțiunilor, întăresc bariera de protecție naturală a pielii. Ele au proprietăți vindecătoare, reparatoare, hidratante. Produsele sunt dezvoltate de medici dermatologi, au formule blânde, curăță în profunzime porii, reduc disconfortul produs de acnee, calmează iritațiile pielii, previn pierderea excesivă de umiditate, curăță tenul și exfoliază celulele pielii care pot bloca porii.


Tratamentul pentru tenul gras, sensibil, cu tendință acneică trebuie realizat și cu ajutorul medicilor dermatologici. Aceștia au ajutat la realizarea produselor CeraVe și de aceea ele sunt atât de eficiente în combaterea acestei afecțiuni. Produsele se aplică ușor, curăță în profunzime pielea, îndepărtează impuritățile, reduc excesul de sebum, revitalizează și tonifiază fără a provoca iritații sau uscăciune.


Există creme pentru ten sensibil care îndepărtează blând celulele moarte ale pielii și care lasă pielea netedă și luminoasă. Acestea pot avea și extracte naturale care mențin elasticitatea pielii. Și serurile hidratante cu acid hialuronic redau fermitatea pielii și refac echilibrul de apă din piele, ele fortifică textura pielii și îi stimulează imunitatea. Serul regenerator cu retinol de la CeraVe reduce petele întunecate de acnee, previne apariția porilor dilatați și inflamați, catifelează tenul și îl menține hidratat o perioada îndelungată de timp. Astfel de produse (de pe Notino.ro) sunt ideale pentru tenul sensibil, predispus la acnee, sau lipsit de o hidratare adecvată.


Data actualizare: 11-10-2023 | creare: 11-10-2023 | Vizite: 121
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!