ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Cluj Napoca

SUPER, AM APARAT ORTODONTIC!

SUPER, AM APARAT ORTODONTIC!
Autor: Dr.med.dent.Mirela Monica PEEV
Ne-am obisnuit cu copiii care poarta aparate ortodontice mobilizabile de diferite culori,cu diferite decoruri ,de la stelute la inimioare,cu adolescentii care poarta aparate ortodontice fixe metalice cu module colorate,dar am vazut prea putini adulti cu aparate ortodontice.
Trebuie amintit ca tehnicile moderne ne primit efectuarea tratamentelor ortodontice la orice varsta,diferenta facandu-se intre tipuri de aparate,de tehnici,de anomalii dento-faciale.Desigur in functie de varsta,de parodontiu,de tipul de anomalie,miscarile dentare sunt diferite. Ca urmare ,perioada , tipul de tratament si tehnica folosita,vor fi in concordanta cu toate elementele care stau la baza diagnosticului .La adulti tehnicile ortodontice pentru indreptarea dintilor si refacerea ocluziei,sunt mai diversificate,tinandu-se cont si de faptul ca poate "pacientul doreste o intimitate" in ceea ce priveste tratamentul,este o persoana publica sau cu o viata sociala si profesionala active.
In acest sens,amintesc tratamentele cu aparate fixe ceramice,ice,aparatele cu tehnica linguala - Incognito-aparatul invizibil (un concept nou ultramodern si ultracomod, care este format dintr-o succesiune de alignere,pe dinti invizibile,aplicat si indepartat de catre pacient) confectionate in Germnaia.
Tratamentul orthodontic urmareste efectul estetic prin corectarea inghesuirilor si malpozitiilor dentare si efectul functional prin corectarea ocluziei.Aspectul primordial din punctul meu de vedere,al medicului ortodont, este cel functional.Fara functionalitate nu avem aliniere si implicit frumusete,iar numai cu frumusete nu avem intotdeauna functionalitate.
Admir si respect adultii care,din propria lor initiativa,dupa informatii legate de posibilitatile terapeutice,doresc si fac un tratament orthodontic.
Important este sa zambiti,chiar daca dintii dvs.nu sunt perfect aliniati.
De multe ori un zambet fermecator, nu chiar perfect, poate deveni irezistibil!
Dr.med.dent.Mirela Monica Peev
specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala
 
Programare